Nebudeš toho litovat, Harry? Na mši za Filipa budou úplně všichni, jen on s Meghan ne

Bezmála dva tisíce hostů, členové královských rodin z celého světa, každý člen britské královské rodiny a nakonec i sama královna, která přitom má problémy s chůzí. Na dnešní mši za prince Filipa do Londýna dorazí úplně všichni. Tedy skoro všichni. Dvě místa zůstanou prázdná.

Jde samozřejmě o metaforu, žádné dvě prázdné židle ve Westminsterském opatství stát nebudou. 

Nikdo nepočítal s tím, že by princ Harry s Meghan na vzpomínkový obřad za prince Filipa dorazili. Přesto britská královská rodina do poslední chvíle doufala, že by alespoň Harry přijet mohl.

Vévodovi z Edinburghu, jenž zemřel před rokem, ostatně vzdají hold dokonce i členové ostatních královských rodin, třeba španělská královna Letizia, monacký princ Albert nebo princové a princezny ze zemí Středního východu. 

Jeho vlastní vnuk ne, ačkoliv se nezdá, že by byl v Americe nějak zvlášť pracovně vytížen. V poslední době byli Harry s Meghan kritizováni za to, že sice podepsali miliardové smlouvy s Netflixem či Spotify, ale už dva roky neprodukují prakticky žádný obsah, což se údajně vedením obou společností nelíbí. 

Lidé stojící před Westminsterským opatstvím, koná se zde bohoslužba za prince Filipa.

Absence Harryho zřejmě má původ v jeho sporu s britským ministerstvem obrany. To mu odmítlo nadále poskytovat ochranku složenou z příslušníků Scotland Yardu, protože už není seniorním členem královské rodiny. 

Vévoda ze Sussexu se od té doby rozčiluje, že se necítí v Británii s rodinou bezpečně.

„Je velmi smutné, že Harry a Meghan nebudou na vzpomínkové akci na prince Filipa, a myslím, že jednoho dne by toho Harry mohl litovat,“ řekl serveru Mail Online renomovaný expert na královskou rodinu Phil Dampier.

Meghan a Harry

„Tvrdí, že se bez ostrahy Scotland Yardu necítí bezpečně, ale mně to zní jako výmluva, proč se nevrátit do Spojeného království. Značí to, že roztržka s jeho pokrevní rodinou je stále špatná. Harry měl svého dědečka vždy velmi rád a byl hluboce poctěn, když po něm převzal funkci velícího kapitána Royal Marines. Bohužel to netrvalo dlouho,“ dodává.

Na mši za prince Filipa dorazila i sama královna Alžběta, která se v poslední době potýká s problémy s chůzí a musí si pomáhat holí. V den velkolepé události se rozhodla, že si poctu pro manžela zkrátka nemůže nechat ujít.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:09 středa 27. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 14
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1