Místo svatby pohřeb? Kazatel z mešity nabádal k popravě prince George!

Ve Velké Británii probíhá soud s učitelem z mešity v lancashirském městě Nelson. Podle obžaloby totiž výrazně podporoval Islámský stát a založil a spravoval islamisty hojně navštěvovaný web Osamělý Mudžáhid. Dokonce na něm nabádal i k atentátu na prince George, syna prince Williama a vévodkyně Kate, a dával návod k tomu, jak ho provést!

Britská královská rodina prožívá šťastné období. O víkendu ve Windsoru proběhla svatba prince Harryho a jeho lásky Meghan Markle, kterou s nadšením sledoval celý svět. 

Jenže všechno nemuselo být zdaleka tak růžové. Možná nechybělo moc, aby se Kensington zahalil do černých barev!

V Británii totiž začal soud s učitelem z mešity ve městě Nelson poblíž Manchesteru Husnainem Rashidem, který založil a spravoval web Osamělý Mudžáhid (bojovník ve svaté válce, pozn. red.). A právě na tomto webu nabádal k popravě prince George, syna prince Williama a vévodkyně Kate!

Na případ upozornila řada zahraničních serverů a rozhodně podle nich nejde o výkřik do tmy. Stránky prý byly mezi džihádisty oblíbené a hojně navštěvované.

Husnain Rashid na svém webu zveřejnil fotografii malého George před jeho školkou Thomas’s London Day Schools, na níž byla zobrazena i silueta džihádisty a nápis: „Ani členy královské rodiny nenecháme na pokoji.“

K fotografii byla přidána adresa Georgeovy školky.

Princ George s rodiči na svatbě prince Harryho a Meghan Markle.

Dvaatřicetiletý učitel z mešity měl ale v hledáčku i další cíle a na webu určeném pro tzv. osamělé vlky, tedy džihádisty nepatřící k žádným teroristickým buňkám, dokonce zveřejňoval návody na sestrojení zbraní či výbušnin. Nabádal také k chemickým útokům, například formou vpichování jedu do zmrzlin v supermarketech.

Celkem je Husnain Rashid obviněn ze šesti trestných činů, mezi nimiž nechybí ani přímý kontakt s teroristy žijícími v Sýrii. To dokazuje, že mezi radikály určitě nepatřil k malým rybám.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:35 pátek 21. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 80
  • 16
  • 15
  • 13
  • 12
  • 11