Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Silvestrovská spoušť v Malešickém parku: Místní se zhádali kvůli Ukrajincům!

    Po silvestrovských oslavách a vítání nového roku zůstala na mnoha místech v Praze pořádná spoušť. Pejskařům a ranním běžcům se tak mnohdy naskytla velmi nehezká podívaná. Střepy, prázdné lahve od alkoholu, hromady vypálených petard a ohňostrojů, to všechno na Nový rok „zdobilo“ nejeden park v metropoli. Výjimkou nebyl ani Malešický park, kvůli kterému se na sociálních sítích lidé pěkně zhádali. Někteří viní cizince, v první řadě Ukrajince, jiní je brání a říkají, že Češi si na vytváření bordelu vystačí sami.

    „Vždyť se to v parku nesmí ne? Když jsem včera psala, že tady v Malešicích to každý den v parku odpalují mladíci z Ukrajiny, příspěvek byl smazán.To, že se jedná o ukrajinskou omladinu, mi řekla má kolegyně, která je z Ukrajiny. Já se rozčilovala, že Rusáci, a ona mě uzemnila,“ nechala se slyšet jedna z místních obyvatelek, která se na Facebooku podivovala nad tím, jaká spoušť zůstala po silvestrovských oslavách v Malešickém parku.

    Nejen pejskaři tu na Nový rok zakopávali o hromady zbytků po zábavní pyrotechnice, lahve od alkoholu a další pozůstatky bujaré noci.

    Na tom, že je to k pláči i vzteku, se shodla většina diskutérů. Na čem se naopak shodnout nemohli, je to, kdo za vzniklou situaci může.

    „A ta národnost je v tomto případě asi hodně důležitá, že?“ divila se žena, které to nedalo a také se pustila do debaty o (ne)pořádku na veřejném místě, kam chodí celé okolí za odpočinkem.

    Nejen obyvatelé Prahy 10 řeší spoušť po silvestrovských oslavách.

    „Z toho si nic nedělejte, všude Ukrajinci. Byli jsme navečer 1. ledna na Staromáku a nic jiného nebylo slyšet než ukrajinština a ruština. Chovají se tady jako doma,“ zhodnotil další diskutující.

    „Ach jo! Nechápu, proč si to po sobě neuklidí. Kdyby se chovali slušně jako já, nikde by nebyl takový bordel. Je to v lidech,“ nechala se slyšet jedna z obyvatelek, která tak nějak nejlépe vystihla podstatu věci.

    Nejen obyvatelé Prahy 10 řeší spoušť po silvestrovských oslavách.

    Když už má někdo nutkání slavit s arzenálem zábavní pyrotechniky, byť na místě k tomu vyhrazeném nebo tolerovaném, měl by po sobě automaticky uklidit. A je úplně jedno, zda jde o zbytky po petardách nebo třeba prázdné lahve.

    „Milí sousedé, dnes v parku nad ulicí V Úžlabině všude pohozené krabice od ohňostrojů, zapíchané prskavky v trávě, ale i pohozené všude na zemi (včetně dětských hřišť). Pro příští rok navrhuji, že ti, kteří si chtějí užít Silvestr odpalováním, tak ať si ho užijí se vším všudy, a to i s jeho úklidem,“ shrnula další z místních, která poukazovala na další místo v Praze 10, které pod náporem oslav dost utrpělo.

    Fotogalerie