Sebevražda a vražda? Nalezené tělo v oboře Hvězda patří Nině, Jan skočil pod vlak

Vražda a sebevražda? Případ zmizelé Niny a Jana má bohužel tragické vyústění. Policisté ze speciální jednotky při dnešní pátrací akci v pražské oboře Hvězda našli tělo. Nevyloučili násilnou smrt. Sestra pohřešované potvrdila, že dívka zemřela. Spolu s ní hledali i čtyřiatřicetiletého Jana P., který podle policie spáchal v pátek sebevraždu.

Policisté o víkendu zveřejnili na webu informace o pohřešované ženě i muži a kamerový záznam, který zachytil dvojici při odchodu z domu ve Stodůlkách. Požádali současně veřejnost o spolupráci při pátrání.

Kriminalisté mezitím prověřovali desítky míst, kde by se muž se ženou mohli nacházet, dnes odpoledne začali hledat v oboře Hvězda v Praze 6.

„V průběhu včerejšího večera byla potvrzena totožnost nalezené osoby v oboře Hvězda. V tuto chvíli můžeme potvrdit, že se jedná o čtyřiadvacetiletou pohřešovanou ženu, která zemřela násilnou smrtí,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová s tím, že zjišťují totožnost mrtvé osoby, přesnou příčinu úmrtí má zjistit nařízená soudní pitva.

Později Ninina sestra potvrdila webu TN.cz, že dívka zemřela. „Moc si ceníme vaší pomoci. Nina by byla z celého srdce dojatá a určitě tam někde nad námi i je,“ poděkovala sestra Anna lidem, kteří pomáhali s pátráním.

Není jasné, jakou roli v úmrtí ženy hrál hledaný Jan. Policisté dnes jen potvrdili informace Expresu, podle nichž muž v pátek spáchal sebevraždu skokem pod metro ve stanici Vltavská. 

Přátelé Niny H. vypověděli, že je velmi neobvyklé, aby se bez omluvy nedostavila na sraz a nedala o sobě vědět. O Janovi máme zatím málo informací. Z jeho Facebooku vyplývá, že se živil jako herec a na karnevalu se převlékal za záporáka Jokera. 

„V současné chvíli kriminalisté nevylučují úzkou souvislost mezi oběma případy. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z násilného trestného činu a na případu stále velmi intenzivně pracují,“ dodala Kropáčová.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:14 středa 10. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 44
  • 41
  • 26
  • 20
  • 18
  • 18