Smrt na Orlíku: Policie obvinila frajírka, který přejel osmnáctiletou Simonu!

Téměř celé prázdniny trvalo vyšetřování tragické nehody na Orlíku, při kterém mladík na skútru najel do pramice a usmrtil osmnáctiletou dívku. Až v pondělí zahájili kriminalisté v Písku trestní stíhání.

Devatenáctiletého mladíka s iniciály Ch.S. z Prahy, který podle informací Expres.cz randí s dcerou dvou českých celebrit, policie obvinila ze zabití z nedbalosti.

„Na základě náročného prošetřování, výslechů mnoha svědků, vyjádření Státní plavební správy a dalších zjištěných skutečností, vydal vyšetřovatel minulý týden usnesení o zahájení trestního stíhání vůdce vodního skútru, a to pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ uvedla pro web TN.cz mluvčí píseckých policistů Kamila Čuřínová Ingrišová.

Mladíkovi, který randí s dcerou herce Richarda Genzera a muzikálové zpěvačky Lindy Finkové Viktorií, hrozí, že stráví jeden a šest let ve vězení.

K tragédii, která se stala zhruba rok poté, co se změnila pravidla pro rekreační plavbu a menším plavidlům - poprvé i skútrům - se povolil vjezd na dříve zakázané vodní plochy, došlo na Orlické přehradě 10. července.

Simona a její jednatřicetiletý přítel se rozhodli pro romantickou nedělní projížďku po přehradě. Vypůjčili si pramici a pomalu veslovali středem vodní plochy, když v tom se proti loďce vyřítil mladík na skútru rychlostí až 70 kilometrů v hodině. Následoval tvrdý střet a Simona utrpěla těžký úraz hlavy. Zraněním podlehla po převozu do nemocnice.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:32 úterý 27. prosince 2016. Anketa je uzavřena.

  • 21
  • 11
  • 11
  • 9
  • 9
  • 7