Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Proruský aktivista Michalů vyhrožuje Čechům: Západní kolaboranti, porazíme vás!

    Ukrajinci jsou fašistická svoloč a česká vláda i celá Evropská unie spolu s USA s nimi kolaborují. Takové názory razí český proruský aktivista Petr Michalů, který v minulosti například velebil ruskou invazi do Československa v roce 1968 a rád zdůrazňuje, že každý správný Čech je na straně Ruska. Aktuálně se nachází na Donbase, kam zamířil poté, co ho Moskva vykopla, protože byl na jejím území nelegálně.

    Michalů o sobě dal poprvé vědět v roce 2016. Tehdy na sociálních sítích šířil text s názvem Omluva ruskému národu, ruskému lidu a prezidentu Putinovi.

    V něm označoval českou vládu za fašistické vlastizrádce, kteří zemi uvrhli do pařátů zločinného paktu NATO a pošpinili skutečné přátelství s Ruskem. 

    Michalů je obhájcem ruské invaze do Československa.

    Michalů už v dopise Rusům avizoval, že z Česka odešel. Tehdy dělal dva roky řidiče autobusu ve Španělsku. Nechal se ovšem slyšet, že se hodlá natrvalo usadit v Rusku.

    Nedlouho poté skutečně proruský aktivista, který mimo jiné zpětně oslavoval invazi do Československa v roce 1968, vyrazil směr Moskva. A začal se psát vskutku komediální příběh.

    Každý normální Čech by podle něj měl být na straně Ruska.

    Jak tehdy informoval server Lidovky.cz, Michalů se rozhodl požádat v Rusku o azyl s tím, že prchá před vlastizrádnou, protiruskou českou vládou. 

    První úsměvnou okolností bylo, že se s dotazem, jak se vlastně v Rusku o azyl žádá, obrátil na českou ambasádu, která české vládě podléhá.

    V Rusku pak byl Petr Michalů nějakou dobu celebritou. Na rozhovor si ho dokonce zvala prokremelská média, která ho uváděla jako nezávislého žurnalistu, co byl z Česka vyhnán.

    Česko Michalů považuje za ruskou kolonii.

    Jenže pak se „ruský sen“ Petra Michalů začal podle serveru Hlídací pes hroutit. Příspěvky dehonestující Česko a oslavující Ruskou federaci vystřídaly prosby o finanční pomoc na nejrůznější projekty. Michalů prý bydlel na ubytovně, nemohl se v Rusku uchytit, ba co víc, také mu ruské úřady stále odmítaly udělit azyl. 

    Nepomohlo ani to, že Michalů napsal několik dopisů s žádostí o občanství samotnému Vladimiru Putinovi. 

    V roce 2020 pak láska zaníceného aktivisty ke všemu ruskému utrpěla citelnou ránu. Michalů skončil na tři dny v rukou moskevské policie za nelegální pobyt na území Ruska. Rozsudek? Vyhoštění ze země.

    Z Donbasu burcuje proti Ukrajině i Čechům

    Rodáka z Varnsdorfu mohlo skolit i to, že v roce 2010 stanul v Česku před soudem kvůli podvodům u zkoušek na zbrojní průkaz, kde dělal komisaře. Před soudcem se Michalů podle dobové reportáže Libereckého deníku rozbrečel.

    Petr Michalů děkuje za invazi v roce 1968.

    Svého ruského snu se však Petr Michalů tak úplně nevzdal. Našel si kompromis: vyrazil na Donbas, ukrajinské území ovládané proruskými separatisty, kde se v poslední době usadil. Jak napovídají fotografie ve vojenském, šedesátiletý chlapík zřejmě vstoupil do řad Doněcké lidové republiky.

    Aktivní je tento proruský aktivista nadále i na internetu. Právě od něj přebírá spousta prorusky smýšlejících Čechů „informace“ z dění na Ukrajině. A v neposlední řadě zvesela zveřejňuje příspěvky útočící na Českou republiku.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 6. července 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      76
    • Tvl
      48
    • Trapas
      41
    • Super
      25
    • Cože
      8
    • Sladký
      4