Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klausův muž Macinka se žení: Nevěsta Monika měla zpoždění, na vině jsou zdravotní potíže

    Václav Klaus dorazil mezi prvními. | foto: Pavel Dvořák

    Dlouholetý tiskový mluvčí exprezidenta Václava Klause a jeho Institutu Václava Klause Petr Macinka se dnes, v neděli po poledni, žení. Za manželku pojímá svou krásnou partnerku Moniku ve Strahovském klášteře. Zatímco hosté už jsou usazeni, nevěsta měla zpoždění. Postihly ji zdravotní problémy, konkrétně silný zánět spojivek. Redakce Expresu byla na místě.

    Hosté z řad známých tváří dorazili do prostor Strahovského kláštera jako první, čekalo se ale na nevěstu. Ta ohlásila zpoždění kvůli tomu, že jí před svatbou nateklo oko. Macinka s Monikou si měli říct „ano“ kolem jedné hodiny po poledni, kvůli nevěstiným zdravotním komplikacím ale nebylo do poslední chvíle jisté, v kolik obřad vlastně začne.

    Václav Klaus starší, díky němuž se budoucí pan a paní Macinkovi dokonce seznámili, nesměl na veselce chybět. Mezi svatebčany jsou i Jindřich Forejt nebo Daniel Landa s manželkou Mirjam.

    Pár spolu vychovává syna Filipa, jehož během svatebním obřadu slavnostně pokřtí režisér Jiří Strach. I ten dorazil s dostatečným předstihem. Petr s Monikou jsou spolu už dlouho, seznámili se mimochodem právě díky prezidentovi Václavu Klausovi. Ten Macinkovi přitom osudový večer dodneška vyčítá, pochopitelně ale jen v žertu.

    Václav Klaus dorazil mezi prvními.

    „S partnerkou jsme se poznali před několika lety, když jsem doprovázel prezidenta Klause při jeho návštěvě Olomouce. Regionální Hospodářská komora ho tam pozvala na besedu s místními podnikateli a ji si najal jako fotografku. Václav Klaus mi od té doby v žertu vyčítá, že kromě toho, že jsem ho tam tehdy nechal samotného, z toho večera nemá ani jedinou fotografii...,“ prozradil Expresu Petr Macinka.

    Na svatbu přišel i Daniel Landa s manželkou.

    Poprvé bylo o Petru Macinkovi slyšet jako o kytaristovi oblíbené kapely Hraczki. Cesty s parťáky se rozešly a jeho kariéra nabrala úplně jiný směr.

    Od hudby přešel k diplomacii, stal se nedílnou součástí komunikačního týmu bývalého prezidenta Václava Klause. Jako jeho tiskový mluvčí se setkal se spoustou zajímavých lidí, například i s papežem Benediktem XVI. Také byl Macinka součástí úzkého okruhu, který v Praze dojednal summit prezidentů USA a Ruska.

    Happy 95. Birthday Your Holiness

    I met the Pope once.
    .
    .
    .
    .
    .
    #birthday #pope #holyfather #hisholiness #benedictxvi #josephratzinger #catholic #church #catholicchurch

    16. dubna 2022 v 22:37, příspěvek archivován: 21. června 2023 v 16:06

    Spolupráce funguje dodnes, Petr Macinka je tiskovým mluvčím Institutu Václava Klause, na jehož webové stránky dokonce sám pravidelně píše komentáře. Program pochopitelně nemá zdaleka tak náročný jako v dobách, kdy byl Klaus prezidentem. A tak si začal v politice budovat vlastní jméno.

    Do loňských komunálních voleb v Praze vyrukoval s novou stranou Motoristé sobě. Ta cílí na řidiče, jimž leze krkem neustálé upozaďování aut, volební slogan dokonce zněl „Stop šikaně řidičů“.

    Filip Turek a Petr Macinka

    Na volební kampaň strana neměla příliš času, na magistrát nepronikla, přesto ve volbách zaznamenala úspěch. Posbírala 2,29 procenta a umístila se na prvním „nepostupovém“ místě, za sebou nechala mimo jiné ČSSD, komunisty či Svobodné.

    Preference Macinkovi nadále stoupají, počet jeho fanoušků roste hlavně díky eskalujícímu nátlaku ekologických aktivistů, kteří ve městech po celé Evropě blokují dopravu. Nedávno se dokonce lídr Motoristů střetl na CNN Prima News tváří v tvář kápovi hnutí Poslední generace, které v Praze pořádá pochody za plošné snížení rychlosti na 30 kilometrů v hodině.

    Petru Macinkovi je oporou i celá řada známých tváří, například jeho dobrý kamarád a někdejší závodník Filip Turek, podporu mu nejednou vyjádřil také podnikatel Richard Chlad.

    Přijel i Jindřich Forejt.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:25 pondělí 23. října 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      22
    • Cože
      7
    • Trapas
      5
    • Sladký
      5
    • Tvl
      5
    • Haha
      4