Pirátka Richterová napsala nevhodný komentář ke Kellnerově smrti. Pak ho smazala, ale důkazy jsou

K tragické smrti Petra Kellnera se už stihlo vyjádřit mnoho českých politiků. Zatímco prezident Miloš Zeman ocenil Kellnerův podnikatelský talent, poslankyně za Piráty Olga Richterová se dopustila těžko pochopitelného přešlapu. „Peníze nejsou vše,“ napsala Richterová ke Kellnerově smrti na sociální síti a okamžitě se stala terčem ostré kritiky. Netrvalo dlouho a příspěvek, který už řeší celý český internet, z Twitteru poslankyně zmizel. Jak Richterová svou chybu vysvětluje?

Nejbohatší Čech Petr Kellner zahynul v sobotu při nehodě vrtulníku na Aljašce. Miliardář mířil zrovna na výlet za adrenalinovým lyžováním. 

Tragickou zprávu v pondělí  potvrdila mluvčí skupiny PPF, v jejímž čele Kellner stál. Pád stroje nepřežili další čtyři lidé. Úřady mluví také o jednom zraněném pasažérovi. „Je ve vážném, ale stabilizovaném stavu v nemocnici v Anchorage,“ uvedly.

Na sociálních sítích se k úmrtí Petra Kellnera stihlo vyjádřit už několik českých politiků. Například vicepremiér a předseda ČSSD Jan Hamáček připomněl, že Kellner byl jedním z prvních podnikatelů, kteří pomáhali České republice v těžké situaci na začátku koronavirové pandemie.

„Zpráva o úmrtí Petra Kellnera mě velmi zasáhla. Čest jeho památce, upřímnou soustrast všem jeho blízkým,“ napsal Hamáček.

Smrt Petra Kellnera zasáhla i prezidenta Miloše Zemana, který si úspěšného podnikatele velmi vážil. 

„Petra Kellnera jsem si velice vážil pro jeho podnikatelské úspěchy a nesmírně lituji jeho tragické smrti,“ uvedl prezident.

Peníze nejsou vše, napsala pirátka Richterová

Kellnerovu smrt nenechala bez komentáře také poslankyně za Piráty Olga Richterová. V době, kdy pozůstalí truchlí a smiřují se s tragickou zprávou, vypustila Richterová skrz svůj Twitter do světa naprosto nepochopitelnou reakci.

„Další připomenutí, že peníze nejsou zdaleka vše. Mnohdy spíše naopak,“ napsala na Twitteru Richterová, která jako by Kellnerovi vyčítala, že byl úspěšný a bohatý.

Původní příspěvek na Twitteru od poslankyně Olgy Richterové

Netrvalo dlouho a na poslankyni se začala valit drsná kritika. Richterová se proto rozhodla svůj tweet raději smazat a později uznala, že šlo o velký přešlap, jehož teď lituje.

„Napsala jsem to blbě. Ale myslela jsem na naši smrtelnost a lidskou křehkost, a pomíjivost všeho, co zde na zemi nashromáždíme,“ snažila se poslankyně vysvětlit svůj původní příspěvek.

Málokdo má ale pro její chování pochopení.

„Jednou vyslovené se již bere špatně zpět. Omluvila jste se jen proto, že to nebylo přijato. Tak teď to trochu politicky opravíte a je to o. k.? Ten první tweet jen ukazuje na to, jak opravdu smýšlíte. Smutné, popřít sama sebe, abych se zalíbila. Ale říkejme tomu sebereflexe,“ píše Richterové jeden z diskutujících na Twitteru.

„Myslela jsem na to, jak je každému z nás k ničemu, co zde na zemi nashromáždíme. Jak jsme všichni stejně smrtelní. Ale to je prostě ta moje chyba, že jsem to neměla smíchat,“ pokračovala ve vysvětlování členka Pirátů, která rodině Petra Kellnera vyjádřila upřímnou soustrast.

Tu jí ale málokdo uvěří...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:45 úterý 27. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 547
  • 41
  • 26
  • 21
  • 8
  • 6