Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tragická smrt Petra Kellnera na Aljašce: Miliardář se zřítil ve vrtulníku

    Petr Kellner tragicky zahynul ve vrtulníku. | foto: iDNES.cz

    Nejbohatší Čech je po smrti! Během výletu za adrenalinovým lyžováním zemřel při nehodě vrtulníku na Aljašce Petr Kellner. Bylo mu 56 let. Zprávu v pondělí potvrdila mluvčí skupiny PPF, v jejímž čele Kellner stál. Pád stroje nepřežili další čtyři lidé. Tragická událost se stala v sobotu.

    Vrtulník s Kellnerem se zřítil v sobotu krátce před 19. hodinou místního času. Zprávu o Kellnerově úmrtí potvrdila dnes ráno ČTK mluvčí PPF Jitka Tkadlecová. Požádala média a veřejnost, aby respektovaly soukromí Kellnerovy rodiny. 

    Pohřeb se bude konat v úzkém rodinném kruhu. „Zatímco jeho pracovní život byl plně ve znamení neuvěřitelné pracovitosti a kreativnosti, jeho soukromý život patřil jeho rodině a dětem,“ uvedla mluvčí.

    Přežil český snowboardista Horváth

    Vrtulník se šestičlennou skupinou se zřítil v blízkosti ledovce Knik. Předpokládá se, že skupina se v horách věnovala heliskiingu, tedy extrémnímu sportu, při němž jsou jezdci na lyžích nebo snowboardu vysazováni z vrtulníku do volného terénu.

    Aljašská policie na webu informovala, že mezi oběťmi byl kromě Kellnera i padesátiletý Čech Benjamin Larochaix. Podle České televize šlo o trenéra freestyle snowboardingu a zakladatele amatérského Teamu PPF. Kromě nich zemřeli také dva z místních průvodců a pilot vrtulníku, jeden člověk přežil a je ve vážném stavu v nemocnici. Přeživším je fotograf a bývalý český reprezentant ve snowboardingu David Horváth.

    Poslední chvíle svého života strávil Kellner po boku elitních horských vůdců a v lokalitě, která je po dlouhé roky středem vesmíru adrenalinového lyžování a lákadlem i pro ty nejlepší sportovce. V resortu, kde byl ubytován, se právě konalo finálové kolo soutěže pořádané legendou snowboardingu Travisem Ricem.

    Středisko Tordrillo Mountain Lodge označují provozovatelé za nejluxusnější resort na Aljašce, která je díky množství nedotčených svahů a klimatickým podmínkám už několik desetiletí takřka posvátným místem pro mnohé vyznavače jízdy ve volném terénu. Mezi ty se řadil i Kellner. Před lety v rozhovoru s deníkem MF DNES uvedl, že snowboardovat jej „bavilo vždycky“.

    K tragické události vydala prohlášení i chata, kde byli Kellner a další ubytovaní. „Za sedmnáct let, co tyto akce provozujeme, je to poprvé, co musíme čelit takové události,“ uvedli. Kellner byl jejich častým hostem a přítelem.

    Na Aljašce byl častým hostem

    Záchranné složky vyhlásily po skupině pátrání v sobotu v deset hodin večer, když přijaly zprávu o tom, že se helikoptéra nevrátila z heliskiingové exkurze v horách a že u ledovce zřejmě leží trosky stroje.

    Je to první tragická nehoda za sedmnáct let, co je luxusní horská chata Tordrillo Mountain Lodge v provozu. Šestapadesátiletý Kellner a padesátiletý Larochaix podle zaměstnanců chaty patřili k častým a oblíbeným hostům. Judd Lakeová, která za horský resort vyjádřila soustrast rodinám obětí nehody, uvedla, že příčiny havárie jsou zatím neznámé a vyšetřuje je Národní rada pro bezpečnost dopravy (NTSB).

    Petr Kellner byl podle magazínu Forbes nejbohatším Čechem. Skupina PPF nedávno koupila televizi Nova a spadají pod ní i další firmy, například Home Credit, Air Bank, Moneta nebo O2. Petr Kellner zemřel ve věku 56 let.

    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...