Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Poslední rozloučení s Petrem Kellnerem: Rakev obložená mechem v milované zahradě

    O víkendu se uskutečnilo poslední rozloučení s miliardářem Petrem Kellnerem. | foto: Koláž Expresu

    Rodina a nejbližší přátelé se rozloučili s Petrem Kellnerem, jenž zahynul 27. března při pádu vrtulníku na Aljašce. Pohřeb nejbohatšího Čecha se uskutečnil v jeho rodinné vile v Dejvicích.

    Během svého života sice vytvořil miliardové impérium, nikdy si ale nepotrpěl na okázalý život. A skromné bylo i poslední rozloučení s nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem. To se podle informací Expresu uskutečnilo v kulisách zahrady jeho rodinného sídla v Dejvicích. Na poslední cestu ho vyprovodila zdrcená rodina a jeho nejbližší přátelé.

    A obřad byl velmi vkusný a komorní. Šestice přátel nesla dřevěnou rakev, která byla pokrytá květinami, mechem, kůrou a větvičkami s šiškami, smuteční hosté šli za ní. Petra Kellnera připomínaly dvě fotografie na stojanech. A na obou se usmíval. Přesně tak, jak si ho rodina a přátelé budou navždy pamatovat.

    Zatímco dřevěná rakev stála mezi stojany s fotografiemi, pod stojany ležely smuteční věnce a zapálené bílé svíčky.

    Vkusně byla vybraná i píseň, která Petra Kellnera vyprovodila na poslední cestu. Zahradou zněla skladba Knockin’ on Heaven’s Door (Klepu na nebeskou bránu) od Boba Dylana.

    O posledním rozloučení informoval v pondělí ředitel komunikace skupiny PPF Vladimír Mlynář. „O víkendu jsme se definitivně rozloučili s Petrem Kellnerem… Děkuji všem, kteří mu v uplynulých dnech věnovali pozitivní vzpomínku,“ uvedl Mlynář.

    Petr Kellner zemřel 27. března během výletu za adrenalinovým lyžováním při nehodě vrtulníku na Aljašce. Vrtulník se šestičlennou skupinou se zřítil v blízkosti ledovce Knik. Pád vrtulníku přežil jen fotograf a bývalý český reprezentant ve snowboardingu David Horváth.

    Fotogalerie

    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...