Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jsem gentleman, protože mám oblek a umím stolovat, psal Petr Fiala. Schváleno Dominikem Ferim

    Podle Petra Fialy je gentleman každý, kdo nosí oblek. | foto: Profimedia.cz

    Předseda ODS se chtěl popsat jako dokonalý gentleman, který má vybrané chování, na sociální síti s tím ale moc parády neudělal. Například manžel dokumentaristky Heleny Třeštíkové Michael Třeštík mu dal za jeho chlubení co proto.

    Petr Fiala se vytasil na sociálních sítích s dojemným příběhem o tom, jak se pozná pravý gentleman. Například nejenže stále chodí v saku, ale i když je sám doma a chystá si jídlo, prostře si tak, jako by očekával společnost.

    „Bez ohledu na to, jestli se na něj někdo dívá, nebo ne. Byl jsem vychován v kultivovaném měšťanském prostředí, kde byla plno lásky a porozumění, ale taky se dbalo na zvyky, tradice a formu. Proto mě třeba lidé sem tam vidí, že dělám v saku něco, co většina lidí v saku nedělá, ale já to tak prostě mám. Sako je příjemné, drží tvar, má spoustu kapes. Ovšem nebojte se, zase tak extrémní to není. Třeba u televize v saku nesedím, ani tenis v něm nehraju,“ vyznal se předseda ODS Petr Fiala, za jehož status by se nemusel stydět ani nejzdatnější kreativec některého z výrobců pánských obleků.

    „Dobrým oblečením vyjadřujete úctu k druhým, respekt k instituci, kterou reprezentujete, k úkolu, který máte. Cítím to tak, a proto mě i nadále často uvidíte v obleku s kravatou. Veřejný prostor musíme kultivovat, posilovat pravidla slušnosti i vzájemného respektu, jinak všechno ztratíme. A i na formě záleží,“ doplnil Fiala.

    Jeho samolibý status, který Fialovi povětšinou píše tým jeho poradců a správců sociálních sítí, zaujal i Michaela Třeštíka.

    „Bože na nebi! Víc pitomosti se do jednoho postu snad ani nevejde! Žádný, ale opravdu žádný opravdový gentleman se nevytahuje tím, že umí jíst a nosí sako,“ vzkázal Fialovi Třeštík a přidal se k němu i jeden z předních českých marketingových odborníků Martin Jaroš.

    „Kdokoliv o sobě naznačí, že je cool, automaticky není cool. To je z definice. Divím se, že to Fiala neví,“ napsal Jaroš.

    A my snad jen dodáme, že potkat Dominika Feriho bez dobře padnoucího obleku bylo také téměř nemožné, ale málokdo by ho v posledních týdnech označil za dokonalého gentlemana. Jestli se Petr Fiala raději neměl vytasit s jinou myšlenkou. Říká se, že šaty dělají člověka, lidi bychom ale měli hodnotit i podle jejich činů a nedat na první dojem, dokonalý gentleman na sobě klidně může mít i montérky.

    Je ale otázkou, zda Petr Fiala vůbec přijde s dělnickou třídou do styku. Z jeho postu to spíše vypadá, že žije jen ve své sociální bublině, kde nemít na sobě oblek automaticky znamená, že nejste hodni chlapství.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:32 úterý 12. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      90
    • Super
      63
    • Trapas
      37
    • Tvl
      12
    • Cože
      6
    • Sladký
      5
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...