Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Na přítelkyni vytáhl zbraň. Opilý policista, který tahal za vlasy dívku, má násilnou minulost

    Útočník Tomáš S. | foto: TV Nova

    Incident, během něhož opilý policista Tomáš S. oblečený v slavnostní uniformě brutálně napadl bezbrannou dívku a řadu dalších osob v oblíbeném nočním klubu na pražském Smíchově, vyvolal vlnu pobouření mezi veřejností. Tento čin není jeho prvním prohřeškem; v minulosti měl údajně napadnout svou přítelkyni a v hádce na ni vytáhnout zbraň. Nyní je na nemocenské a stále nebyl oficiálně postaven mimo službu.

    Opilý policista Tomáš S. společně s jeho přítelkyní napadli na pražském Smíchově devatenáctiletou dívku a údajně ten večer nebyla jeho jedinou obětí, podle svědků jich bylo víc. Do klubu v Nádražní ulici, kde se konala akce vyhrazená pro LGBT+ komunitu, přesněji se mělo jednat o lesbickou párty, dorazil po policejním plese ve slavnostní uniformě a již pod vlivem.

    V brutálním útoku mu měla napomáhat jeho přítelkyně, také policistka. Podle svědků měl policista útočit na lidi už v klubu, společně s jeho přítelkyní měli dorazit na místo už v silně podnapilém stavu a v klubu na sebe přitahovat pozornost nevhodným chováním, údajně měl i v klubu chytit jinou slečnu pod krkem a přimáčknout ke zdi. Fyzicky se pustil i do ochranky baru.

    Oddělení kontroly bude řešit nejen jeho chování a chování jeho přítelkyně, ale i postup hlídky, která na místo dorazila, jednalo se o hlídku z oddělení, kde sám Tomáš S. slouží, a policisté se neměli k tomu, aby agresora zpacifikovali, to musela udělat až další přivolaná hlídka. Od incidentu je policista doma na nemocenské, poté by se měl objevit v práci, mimo službu nebyla zatím postavena ani jeho přítelkyně. Chování páru odsoudila policie i ministr vnitra Vít Rakušan.

    „Zatím nebyl postaven mimo službu, je v pracovní neschopnosti. „Jeho nadřízený připravuje podklady k zahájení řízení o zproštění výkonu služby,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk. Úplný odchod od policie bude záležet na tom, zda Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyhodnotí jeho konání jako trestný čin, nebo jako přestupek.

    „V tom vidím určitě minimálně trestný čin výtržnictví. Druhá věc, kterou já bych v tom určitě hledal, je pokus o ublížení na zdraví, možná pokus těžké újmy na zdraví,“ řekl bezpečnostní expert a bývalý policista David Zámek.

    Útočník se k incidentu vyjadřovat nechce a prý bez právníka ani nemůže, nyní na povrch vyšla i pestrá minulost Tomáše S. Nejednalo se o jeho první incident, už v minulosti bylo proti němu vedeno kázeňské řízení, když měl při hádce se svou tehdejší přítelkyní na ni vytáhnout zbraň.

    Fotogalerie