Smrt Niny H. potvrdila její sestra: Běžte domů a řekněte svým blízkým, že je máte rádi

Od soboty pražští policisté pátrali po Nině H. (24) a Janu P. (34). V pondělí odpoledne bylo v areálu obory Hvězda nalezeno mrtvé tělo. Pár následně policie vyřadila z databáze pohřešovaných a sestra pohřešované Anna H. podle TN.cz potvrdila, že dívka zemřela. Její Facebook poté zaplavila vlna kondolencí a dojemných vzkazů.

„Moc si ceníme vaší pomoci. Nina by byla z celého srdce dojatá a určitě tam někde nad námi i je,“ poděkovala sestra Anna H. všem, kdo pomáhali s pátráním.

V té souvislosti také poprosila o soukromí. „Vážíme si toho, že nám chcete pomoci, a budou chvíle, kdy vaši pomoc budeme dosti potřebovat. Nyní ale potřebujeme čas na zklidnění,“ dodala.

Záhy nato se na sociálních sítích zvedla vlna dojemných vzkazů. „Doufám, že se to brzy objasní a rodina i přátelé se pro svůj klid dozvědí, co se stalo,“ poznamenala jedna z žen v záplavě kondolencí.

Policie se v pondělí odpoledne při pátrání po zmizelé dvojici zaměřila na oboru Hvězda, kde nalezla lidské tělo. 

„Policisté našli osobu bez známek života. Nemohu vyloučit, že na místě došlo k násilnému trestnému činu,“ informovala policejní mluvčí Eva Kropáčová. Jestli šlo o někoho z mladé dvojice, policie neuvedla. V současnosti zjišťuje totožnost, nařízena byla soudní pitva.

Správce facebookové skupiny Hledáme Ninu v pondělí večer nicméně oznámil, že dívka byla nalezena mrtvá. „Ninu už našli. Přestaňte hledat, běžte domů a řekněte svým blízkým, jak moc je máte rádi. My už to s Ninou udělat nemůžeme,“ uvedl správce skupiny Tomáš Nováček a poděkoval všem za pomoc.

O mladém muži, který s dívkou byl, se spekuluje, že měl v pátek večer skočit pod metro ve stanici Vltavská. Policie i v tomto případě nařídila pitvu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:07 středa 10. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 20
  • 19
  • 19
  • 18
  • 18