Skandál v německé léčebně: Násilníkům platili prostitutky, prý šlo o součást terapie

Léčebna v Německu platila sexuálním delikventům prostitutky. | foto: DPA

Pořádný skandál vyplaval na povrch v sousedním Německu. Vedení psychiatrické léčebny v Severním Porýní-Vestfálsku tam některým sexuálním násilníkům platilo návštěvy nevěstinců, nyní se hájí tím, že je chtěli připravit na sexuální život na svobodě. Společnice o tom, s kým mají tu čest, neměly tušení.

Hodně netradiční způsob sexuální léčby praktikuje psychiatrická léčebna v německém Lippstadtu-Eickelbornu, která je financována z pokladen osmnácti přilehlých okresů a devíti měst.

Jak informoval deník Spiegel, její vedení dopřávalo některým pacientům, kteří měli soudně nařízenou léčbu kvůli spáchání sexuálních deliktů, povyražení s místními prostitutkami. 

Mělo se jednat minimálně o tři případy a klinika je dle svých slov schválila „z terapeutických důvodů“. Konkrétně cílem bylo, aby se delikventi připravili na běžný sexuální život. 

Spiegel původ pacientů nezmiňuje, není ale tajemstvím, že se Severní Porýní-Vestfálsko často potýká se sexuálním násilím páchaným migranty z Afriky a Blízkého východu, což dávají mnozí za vinu značným kulturním rozdílům.

Léčebna v Lippstadtu-Eickelbornu

Landschaftsverband Westfalen-Lippe, tedy sdružení místních okresů a měst, které kliniku sponzoruje, případ potvrdilo. Ujistilo ale, že šlo ve všech případech o delikventy, kteří dosáhli nápravy a chystali se již k přechodu na svobodu.

Také ale potvrdilo, že dané prostitutky neměly nejmenší tušení o tom, s kým zrovna tráví intimní chvíle.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:33 středa 10. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 71
  • 49
  • 48
  • 46
  • 43
  • 40