Vodní pistole, nadávky a pěsti: Na koupališti v Berlíně se porvali migranti

Na berlínském koupališti Insulaner bylo pořádně živo! Tropické teploty tam přilákaly davy lidí, mezi nimi i agresivní mladíky z řad přistěhovalců, kteří si dlouhou chvíli krátili bojem s vodními pistolemi. Ten se záhy zvrhl ve slovní potyčku a následnou bitku stovky lidí, již musela krotit policie.

„Dvě skupiny o čtyřech a deseti lidech se pro zábavu navzájem stříkaly vodními pistolemi. Poté se rozvinula slovní a následně fyzická hádka, do které se zapojili další lidé,“ uvedla berlínská policie podle deníků Bild a Der Tagesspiegel. 

Zpočátku se agresivní muže snažila roztrhnout ochranka, bohužel nepříliš úspěšně. Jeden z členů ochranky měl být při potyčce zraněn. Po neúspěšné snaze o zpacifikování situace ochranka raději počkala na policii. I ta měla plné ruce práce a rozhodně nešlo o banální zákrok.

Policie v Německu má na koupalištích plné ruce práce.

Na místo v berlínské čtvrti Steglitz dorazilo 13 vozů s desítkami policistů, kteří zatkli nejméně čtyři lidi ve věku 15 až 23 let. Děsivě vypadajícímu incidentu na koupališti s hrůzou v očích přihlížely i rodiny s dětmi. Ve videu z místa je vidět, jak se matky snaží odvést své děti do bezpečí před agresivními chuligány.

Potyčka v Berlíně a vůbec v celém Německu, kde podobných incidentů přibývá, opět rozdmýchala diskuzi o přílišné benevolenci úřadů a agresi migrantů.

„Policie je orgán činný v trestním řízení, a ne klub záchranářů. Nemůžeme být přítomni na všech koupalištích, kam chodí stovky lidí. To je úkolem provozovatelů či organizátorů akcí,“ nechal se slyšet odborový předák Rainer Wendt. 

Německá policie nemůže být u všeho, říká odborový předák Rainer Wendt.

Zároveň říká, že za vzniklou situaci zodpovídá provozovatel koupaliště, jenž ji má také zdárně vyřešit. Vinni jsou podle něj také političtí představitelé, kteří před excesy frustrovaných migrantů zavírají oči. 

„Politici se vyhýbají debatě o pachatelích podobných trestných činů, což zde evidentně vidíme. Jsou to mladí muži, ne všichni, ale většina s migračním pozadím, kteří si tento veřejný prostor zcela evidentně nárokují pro sebe,“ doplnil pro deník Bild.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:17 pátek 21. října 2022. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 23
  • 22
  • 20
  • 14
  • 8