Řidič bezmezně věřil navigaci. Luxusní mercedes navedla do hromady písku!

Pořádnou smůlu měl cizinec, který jel v pondělí v noci po dálnici D35 směrem na Olomouc. Svojí navigaci věřil tak moc, že na její pokyn zahnul i do uzavřeného pruhu a řítil se v něm běžnou rychlostí. Na svou naivitu ovšem brzy doplatil a jeho luxusní mercedes skončil zapíchnutý v hromadě písku. Škoda na autě je 200 tisíc korun!

Na dálnici D35 u obce Bohuslávky mezi Ostravou a Olomoucí došlo v pondělí v ranních hodinách k hodně kuriózní nehodě. Způsobil ji třiašedesátiletý cizinec, který v autě vezl další tři spolujezdce.

Muž bezmezně věřil svojí navigaci, a když ho začala navádět do uzavřeného pruhu, nijak se nezdráhal ji poslechnout a skutečně do neprůjezdné části dálnice najel. Vůbec mu nevadilo, že vzhledem ke stavebním pracím rozhodně nebyla k jízdě uzpůsobena, a tak se ani neobtěžoval snížit rychlost.

Jeho důvěra v navigaci se mu vymstila záhy, když svůj luxusní mercedes namířil do hromady písku. Vůz v ní zůstal zaklíněn a nárazem vznikla škoda za 200 tisíc korun.

Ačkoliv se policejní snímky do písku zaraženého bouráku mohou zdát úsměvné, dohra kuriózní nehody je poměrně vážná. Samotný muž i dvě jeho spolujezdkyně museli být převezeni do nemocnice.

Dechová zkouška sice u řidiče vyloučila požití alkoholu, i tak ale zřejmě neunikne trestu. „Policie už proti muži zahájila řízení pro trestný čin za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ stojí na stránkách Týdeníku policie.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:45 čtvrtek 20. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 8
  • 8
  • 7
  • 7
  • 6