Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Slovenský premiér Heger odmítl Babišovu kritičku z Bruselu. Urazila se a do Bratislavy nejela

    Europoslankyně Monika Hohlmeierová na bezpečnostní konferenci Globsec nepřijela. Slovenský premiér Eduard Heger ji nepřijal. | foto: Profimedia.cz

    Chystala se na tradiční bezpečnostní konferenci Globsec a prý si jako hvězda Evropského parlamentu nadiktovala podmínky. Europoslankyně Monika Hohlmeierová hodlala vystoupit s projevem a také se chtěla sejít se slovenským premiérem Eduardem Hegerem. Jenže ten se rozhodl známou kritičku českého premiéra Andreje Babiše nepřijmout! A tak ostřílená politička raději na tradiční událost, pořádanou už od roku 2005, raději vůbec nepřijela.

    Hohlmeierová je poslankyní Evropského parlamentu už od roku 2009, Čechům je známá především jako ostrá kritička Andreje Babiše, ráda totiž poukazuje na jeho údajný střet zájmů.

    Na bezpečnostní konferenci Globsec neměla chybět, ostatně se na ni tradičně sjíždí stovky hostů. Nakonec se politička hájící barvy německé CSU v Bratislavě neukázala.

    Server Parlamentní listy s odkazem na dva zdroje z prostředí slovenské politiky uvedl, proč tomu tak bylo. 

    Hohlmeierová se prý měla považovat za jakousi VIP návštěvu, měla nachystaný projev o islamismu, Rusku či tzv. hate speech. Také si údajně diktovala podmínky svojí účasti a jednou z nich mělo být osobní setkání s premiérem Eduardem Hegerem.

    Europoslankyně Monika Hohlmeierová

    Eduard Heger ale odmítl Hohlmeierovou přijmout. A to i přesto, že se s řadou jiných politiků setkal, například s šéfem Pirátů Ivanem Bartošem.

    „Očekávala setkání a pozvání od premiéra Hegera, ten ji ale nepřijal a ze setkání tak rychle sešlo,“ říká zdroj Parlamentních listů.

    Urazila se snad Hohlmeierová, a proto do Bratislavy nepřijela vůbec? A mohl Heger europoslankyni odmítnout kvůli jejím častým útokům na Babiše? 

    Monika Hohlmeierová s Tomášem Zdechovským

    Monika Hohlmeierová má za sebou sama nejednu aféru, v rámci níž byla obviněna ze střetu zájmů. Po vypuknutí pandemie koronaviru měla například svojí známé dohodit lukrativní zakázku na prodej respirátorů vládám v Severním Porýní-Vestfálsku a Bavorsku, a to za mnohem vyšší cenu, než byla nákupní.

    V roce 2004 zase její ministerstvo přikleplo dotaci 8,5 milionu eur centru pro zrakově postižené, kde manžel Hohlmeierové dělal zástupce ředitele. Ostatní zařízení přitom musela zavádět úsporná opatření.

    Pikantní také byla událost z roku 2018, kdy státní zastupitelství v Coburgu vyzvalo Evropský parlament, aby Hohlmeierové zrušil imunitu a vydal ji k trestnímu stíhání.

    Obviněna byla z toho, že při parkování nabourala jiné vozidlo a z místa nehody zmizela, aniž by se postarala o likvidaci pojistné události.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:33 sobota 16. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      71
    • Sladký
      12
    • Haha
      10
    • Trapas
      7
    • Cože
      2
    • Tvl
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...