Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dětem pálí cigára o tvář, nejmladší oběti bylo 8 let! Drsné svědectví o dívčím gangu z Modřan

    Pražské Modřany poslední dobou evidentně přitahují mladé sígry, kteří dělají svým vrstevníkům ze života peklo. Není tomu dlouho, co zde řádil jakýsi dětský gang, v jehož čele byl problémový mladík, co po ulici nosil plynovou zbraň a strašil ostatní děti. Nyní podle informací Expresu panuje ve zmiňované čtvrti strach ze skupiny dívek, které organizovaně šikanují a napadají ostatní žačky z tamních základních škol. Redakci se ozvalo několik zděšených rodičů, kteří už si neví rady. „Dcera byla ponižována, zmlácena a okradena,“ tvrdí žena, která promluvila pod zárukou anonymity. „Nejmladší oběti bylo 8 let, některé holčině pálily cigaretu o tvář, jiné se vloudily do bytu,“ dodává další rodič.

    Redakce Expresu po delší době upozornila na nebezpečný fenomén v podobě dětských gangů v Česku. Ozvala se nám totiž žena, říkejme jí třeba Anna. Největší starostí paní Anny aktuálně je, aby si její dceru neodchytl dívčí gang, který má aktuálně nahánět hrůzu školákům na pražských Modřanech.

    „Už nějakou dobu mi dcera vypráví o dětském gangu z pražských Modřan. Zná dívky, které byly napadeny. Zpočátku mi to přišlo přitažené za vlasy,“ uvádí žena, která pak popsala praktiky údajného gangu.

    „Jednu dívku shodily ze schodů a pak do ní ještě kopaly. Ta dívka se to bála říct rodičům. Druhou zase pořezaly nožem. Stalo se to před pár týdny. Prý se tam ale podobné věci dějí denně. Kamarádka napadené dívky se jí zastala a dívka z toho gangu hned na sociální síti psala, ať ta dotyčná chcípne a podobně. Mám pocit, že to začíná být mimo kontrolu,“ myslí si paní Anna, podle které mají s dívčím gangem problémy i ty děti, co se odmítnou na násilí podílet.

    „Kdo se prý ke gangu nepřidá, má pěkné peklo. Myslím, že je na místě už nějak zasáhnout. Těm holkám, které to celé mají na starosti, je 13 až 14 let. Napadají děti mimo školu. Na ulicích, u dětských hřišť a podobně,“ pokračuje vyděšená maminka.

    Po zveřejnění prvního článku se redakci Expresu ozvalo hned několik zděšených rodičů, kteří mají podobnou zkušenost jako paní Anna. Někteří už byli kvůli dívčímu gangu na policii. Změna k lepšímu se prý ale nekonala.

    „Dceři při útoku vzaly mobilní telefon. Prý si udělaly video, ale to nám policie neposkytla. Máme ale velký obsáhlý spis, kde jsou popsané všechny útoky i na jiné dívky. Podle informací, co máme, bylo nejmladší oběti asi 8 let. To, jak dokázaly některém dětem ubližovat, se ani nedá číst,“ tvrdí otec, který si přál zůstat v anonymitě.

    „Některé holčině pálily cigaretu o tvář, mlátily ji a tahaly za vlasy po zemi. Jiné se zase vloudily do bytu a totálně ho zdemolovaly. Počmáraly zdi, poničily podlahy olejem a rajčatovou omáčkou. Škoda byla přes 130 tisíc. Některé útoky se odehrály na střeše obchodního centra Westfield Chodov. Útočnice chodí s mou dcerou do jedné školy. Strávila asi měsíc ve výchovném ústavu a pak se normálně vrátila zpět do školy,“ dodává mladý muž.

    Dívky z údajného modřanského gangu se chubí rvačkami a ukazují svá zranění.

    Vyhrožovaly, že mou dceru shodí z okna a hodí pod autobus. Škola to neřeší

    Podobně šokující zkušenost s dívčím gangem z Modřan má i mladá maminka, která má strach o své dvě dcery.

    „I my máme zkušenosti s gangem dívek v Modřanech. Naše dcera se stala jednou z obětí této skupiny už v únoru tohoto roku. Od té doby je to v řešení na kriminální policii,“ tvrdí žena, která si také z logických důvodů přála zůstat v anonymitě.

    „Dcera chodí do nejmenovaný školy v Modřanech, kam byla jedna z útočnic přesunuta z jiné školy. Pak to všechno začalo. Dcera byla ponižována, mlácena a okradena. Nejdříve byla policie trochu neaktivní, ale myslím, že teď už dělá, co může. Bohužel horší je ale přístup školy, která od toho dává ruce pryč. Dokonce i když problémová žákyně začala rozhlašovat, že dceru shodí z okna, nebo hodí pod autobus. Škola nám nedala absolutně nic vědět,“ kroutí hlavou vystrašená maminka, která nám i popsala, jak dívčí gang funguje.

    „Hlavou jejich gangu je na první pohled nevýrazná dívčina, která na Praze 12 prošla snad všemi základními školami a na jedné z nich se potkala i s mými dcerami. Jednu měla ráda a s tou druhou i nesedla. Začalo to už před několika lety, kdy na dětském hřišti mé dceři nadávala a kopala do ní, až jsem tam musela přijít, protože mi volaly jiné děti. Před vlastní maminkou byla samozřejmě hodná holčička. Minulý rok se s mou dcerou setkala znovu a tentokrát už kolem sebe měla kamarádky a kamarády. Dceři vyhrožovali, že ji zmlátí,“ popisuje otřesný případ šikany žena.

    „Když mi zavolala, tak jsem jí řekla, ať se jde schovat na policii a řekne jim to. Policejní stanice byla kousek a ona se tam rozběhla. Několik kluků ale běželo za ní. Mluvili jak dlaždiči a vyhrožovali jí smrtí. Na policii dcera moc neuspěla, po pár minutách ji poslali domů. Tohle se několikrát opakovalo. Dceři je zatím jen vyhrožováno, ale je otázkou, kdy je potká a něco se jí stane. Dostalo se ke mně i video, kde agresorka spolu s několika kamarádkami kopaly do jiné dívky, která se nemohla bránit. Kopaly jí do těla i do hlavy a vše si natáčely. S tím jsme šli na polici znovu, ale mám pocit, že oni to řešit nechtějí. Mají důvody, proč to nejde,“ dodala dvojnásobná maminka z Prahy 12.

    Redakce Expresu má k dipozici instagramové účty agresorek, které podle námi oslovených rodičů stojí v čele údajného dětského gangu z Modřan.

    Vzhledem k tomu, že se jedná o nezletilé, nebudeme jejich jména zveřejňovat. Všechny slečny ale před svými jmény mají písmena yng či yg. „Jedná o zkratku anglického slova young (mladý, pozn. red.) Je to jakýsi trend,“ upozorňuje paní Anna.

    Že mají dívky kvůli svému chování už ve velmi mladém věku problémy, naznačují nejenom fotky z policejní stanice, ale také například storíčka, z nichž je patrné, že jedna z údajných agresorek pravděpodobně skončila v jakémsi nápravném zařízení a parťačky ji skrz sociální sítě podporují.

    Dívky z údajného modřanského gangu se chubí rvačkami a ukazují svá zranění.

    Máte podobnou zkušenost s dětskými gangy? Víte něco o řádění dívek v Modřanech? Ozvěte se nám na tip@expres.cz

    Fotogalerie