Zeman letěl do Brna vítat prvňáčky: Po dlouhé době ukázal i první dámu Ivanu

Tradiční vítání prvňáčků si prezident Miloš Zeman nenechal ujít. Vyrazil tentokrát až do Brna, návštěvu spojil s přátelským posezením u místopředsedy ČSSD Romana Onderky. Po dlouhé době se na veřejnosti objevil se svou první dámou Ivanou, která před několika měsíci měnila svou dlouholetou image a nyní je z ní bruneta. Na sociálních sítích prezidentská kancelář prozradila, co Zeman prvňáčkům radil do života.

„Pan prezident se svojí paní zahájili nový školní rok v Brně, v ZŠ a MŠ Merhautova 37. Báječná atmosféra! Děkujeme a přejeme prvňáčkům, ať se jim ve škole líbí,“ informoval Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Ivana Zemanová se po prezidentově boku objevila na veřejnosti po delší době, během uplynulých měsíců ji často zastupovala dcera Kateřina.

Ivana Zemanová vítá prvňáčky.

Miloše Zemana s Ivanou doprovodila několikačlenná delegace, vedle Ovčáčka nechyběl třeba hradní protokolář Vladimír Kruliš.

„Prvňáčkům bych chtěl popřát dvě věci. Aby je škola bavila. Veliký učitel národů Jan Amos Komenský mluvil o škole hrou. Vy jste si teď hráli a čekáte, jestli vás škola této možnosti zbaví, ale ve skutečnosti by vám škola mohla nabídnout i jiné formy her, než které jste měli doma,“ řekl Zeman dětem.

Manželé Zemanovi a prezidentská delegace

„Druhá věc, kterou bych vám chtěl popřát, milí prvňáčci, najděte si kamarády. Kamarády, se kterými možná budete soutěžit, ale kteří vám také občas pomůžou, a takový kamarád, to je pravý poklad. Budete dlouho vzpomínat, když jste šli poprvé do školy, že jste se setkali s těmi dětmi, které vás často doprovázely i celý, ne-li zbytek života, tak podstatnou část života,“ dodal.

Cestu do Brna Zeman spojil s přátelskou návštěvou místopředsedy ČSSD Romana Onderky, s nímž si dal skleničku vína. 

Jak u společné fotky Zeman prozradil, do Brna z Prahy letěl. To se ovšem spoustě lidí nelíbí.

„Republika je zadlužená jako nikdy v historii a vy letíte takový kousek do Brna na dvojku vína vojenským transportním speciálem? Normální lidé jezdí těch 180 km autem,“ píše jeden z diskutujících, zatímco jiní se prezidenta zastávají.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:14 čtvrtek 30. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 17
  • 11
  • 5
  • 4
  • 4