Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zeman je po operaci ve vážném stavu, uvedla nemocnice Motol. Expres mluvil s blízkým přítelem!

    Exprezident Miloš Zeman (79 je po čtvrteční operaci ve stabilizovaném, ale vážném stavu. Jak dlouho zůstane v nemocnici v pražském Motole, nelze nyní určit. Nemocnice to dnes uvedla v tiskové zprávě zaslané ČTK. Podle ní byl exprezident operován kvůli kritickému nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina.

    Bývalý prezident Miloš Zeman podle nemocnice „absolvoval hybridní výkon se zprůchodněním tepny a obnovením prokrvení“. Prognózu délky hospitalizace nelze nyní určit, dodali zástupci nemocnice. Kvůli náhlému nedokrvení nohy byl Zeman hospitalizován ve čtvrtek.

    Exprezidentům mluvčí Jiří Ovčáček už dříve uvedl, že hospitalizace souvisí i s cukrovkou, kterou devětasedmdesátiletý Zeman dlouhodobě trpí, a bude trvat zhruba týden.

    „Pan prezident byl pro určité obtíže hospitalizován... Zdravotní obtíže souvisí i s diabetem. Předpokládá se zhruba týdenní hospitalizace,“ řekl Blesku Ovčáček.

    Na dotaz Expresu ohledně exprezidentova aktuálního zdravotního stavu po prodělané operaci už Ovčáček nereagoval. „Komunikaci hospitalizace pana prezidenta má plně v kompetenci FN Motol,“ vzkázal pouze mluvčí.

    Spojili jsme se ale s člověkem, který má k Zemanovi velmi blízko. „Bude to dobré, není to nic závažného. Pan prezident má navíc tuhý kořínek, jako málokdo,“ uvedl náš zdroj, který si nepřál být jmenován.

    Bývalá hlava státu měla zdravotní problémy už během svého druhého funkčního období. V nemocnici tehdy Zeman strávil přes měsíc a jeho hospitalizace byla opředena otazníky. Šéf Senátu Miloš Vystrčil se Zemana tehdy pokusil zbavit pravomocí.

    V nedávném rozhovoru pro Expres.cz si ale skvěle naladěný Zeman pochvaloval, jak na tom je v současné době dobře a zmínil také narozeninovou oslavu.

    „Mám se skvěle, raduji se ze života. Neříkám dobrý každý den, ale říkám dobrý každý rok, protože věřím, že se mi příští rok podaří oslavit osmdesátiny,“ uvedl loni v prosinci Zeman, kterému bude 80 let 28. září.

    Fotogalerie