Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Stýská se mi! Vnoučata a svatba? Doufám, že brzy! Zeman pro Expres o dceři Kate a Vánocích

    Kromě současné politické situace probral Miloš Zeman (79) s redaktorem Expresu také své soukromí. Exprezident popsal, jak s rodinou slaví Vánoce a svěřil se, že se mu hodně stýská po dceři Kateřině (29), která pracuje v zahraničí. „Je šťastná. Pracuje ve firmě, která ji hodnotí vysoko, ale stýská se mi a těším se, až ji uvidím,“ prozradil Zeman, který také přiznal, že by rád brzy dceru dovedl k oltáři a už vyhlíží vnoučata.

    Minulý pátek se uskutečnil slavnostní křest knih Smát se nahlas a Zpátky ve cvokhausu od autorů Martina Nezvala a Petra Žantovského. Křtu se zúčastnil i bývalý prezident Miloš Zeman, který při té příležitosti poskytl Expresu rozhovor.

    Řeč přišla nejenom na dění na současné politické scéně, ale také na Zemanův osobní život. Exprezident byl ve velmi dobré náladě, opět chrlil jeden pověstný bonmot za druhým a svěřil se nám, že plánuje na příští rok velkolepou narozeninovou oslavu.

    Miloš Zeman

    „Mám se skvěle, raduji se ze života. Neříkám dobrý každý den, ale říkám dobrý každý rok, protože věřím, že se mi příští rok podaří oslavit osmdesátiny,“ pravil s úsměvem Zeman, který se těší také na blížící se vánoční svátky.

    „Vánoce trávím s rodinou, tentokrát poprvé ve svém novém domě,“ řekl exprezident, který příliš neláme hlavu se sháněním vánočních dárků pro své blízké.

    „Dárky dávám zásadně peněžní. Tím se vyhnu riziku kyselých úsměvů, když nějaký dárek nebude vyhovovat. Peníze vyhovují vždycky,“ usmál se Zeman.

    U štědrovečerního stolu kromě Zemana a manželky Ivany usedne také dcera Kateřina, která pracuje v zahraničí.

    „Samozřejmě, že ano. Těším se na ni. Myslím, že je šťastná. Pracuje ve firmě, která ji hodnotí vysoko, ale stýská se mi po ní. Těším se, až ji uvidím. Pořád je v zahraničí. Je to španělsko-anglická počítačová firma a Katka tam pracuje na vytváření webových stránek,“ popsal Zeman.

    Když přišla otázka na případná vnoučata a svatbu dcery Kateřiny, exprezident se rozněžněl a řekl: „To bych taky rád, ale ještě má čas. Doufám, že brzy.“

    Celý rozhovor si pusťte ve videu.

    Fotogalerie