Hausenblas o Minářovi: Hnutí zničil on! Nepracoval naplno, kam chodily peníze, nevím

Úspěšný podnikatel Martin Hausenblas patřil k nejvýraznějším tvářím hnutí Lidé Pro, které zároveň finančně podporoval. Na oficiálním Facebooku byl označován jako „náš Martin Hausenblas“, jenže týmová práce a tažení za jeden provaz byly zřejmě jen divadlem pro veřejnost. „Spolupráce s Minářem mě zklamala, zničil celý projekt,“ prohlásil ústecký byznysmen, který se také nechal slyšet, že neměl tušení, kam mizely finanční prostředky z transparentního účtu.

Nově zvolený ústecký podnikatel roku, filantrop, zakladatel služby Liftago, náměstek primátora Ústí nad Labem. Není divu, že si Mikuláš Minář do svého nově vzniklého a teď už i zaniklého hnutí Lidé Pro vybral právě Martina Hausenblase.

Ten se společně s Davidem Ondráčkou stal jednou z tváří po Minářově boku. Tahle spolupráce ale očividně nefungovala. Hausenblas se na Twitteru vyjádřil právě na adresu nejznámějšího českého demonstranta a teď již bývalého kolegy v hodně ostrém duchu.

„Spolupráce s Mikulášem Minářem je pro mě zklamáním. Nenaplnil svůj slib práce na sto procent, aby do konce března sebral sto tisíc podpisů, a také mě zklamal tím, že celý projekt zničil,“ pustil se Hausenblas do Mináře.

Z jeho slov se také zdá, že ostatní členové hnutí Lidé Pro měli zájem na tom, aby projekt pokračoval, jenže to kvůli Minářovi nešlo.

„Jeho osobní nechuť pokračovat převážila nad chutí ostatních pokračovat,“ dodal Hausenblas.

Kolem Mináře je v posledních dnech rušno kvůli nejasnému nakládání s transparentním účtem, z něhož během posledního půl roku odešlo šest milionů na položky stroze označené třeba jako „převod mezi účty“.

Minář se brání tím, že rozjezd nového hnutí něco stojí, on sám dostával jen 22 tisíc měsíčně, a že vyúčtování projektu na žádost teď již bývalého kolegy Davida Ondráčky zveřejní, ale čas si dal až do 30. dubna.

Že ani kolegové z hnutí v čele s Ondráčkou neměli ponětí o tom, kam peníze z transparentního účtu odcházejí, je s podivem. Hausenblas je na tom stejně.

„Co se týče nákladů, nemám k tomu co říct, protože o tom moc nevím. Nevěřím ale, že by pan Minář užil prostředky pro osobní potřebu,“ uvedl, že svému bývalému parťákovi navzdory rozkolu věří.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:07 čtvrtek 5. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 150
  • 10
  • 9
  • 5
  • 4
  • 3