Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Stropnický mezi lidmi: Jak někdo může vědět, že Navalného zabil Putin? Útok na Nord Stream je teror

    Po třaskavém rozchodu s Danielem Krejčíkem se stáhl do ústraní. Teď Matěj Stropnický vyrazil debatovat s občany v Březové na Sokolovsku, kde vyrukoval s poměrně výraznou proruskou rétorikou. Podivoval se například nad tím, jak někdo může vědět, že ruského opozičního předáka Alexeje Navalného skutečně zavraždil Vladimir Putin, následně útok na plynovod Nord Stream označil za největší teroristický útok v Evropě za posledních sto let.

    Daniel Krejčík se z rozchodu, který přišel poté, co Matěje načapal v posteli s ženou, oklepává postupně. Objevil se na několika filmových premiérách a s trochou přemáhání dokáže na tváři vykouzlit i úsměv.

    To Stropnický se zapáleně věnuje politickým aktivitám. Jak se zdá, se svou iniciativou Mír a spravedlnost objíždí republiku a vysvětluje občanům, proč by měla Ukrajina zahájit mírová jednání s Ruskem.

    Vyrazil totiž například do Březové na Sokolovsku. Na Twitteru se objevil krátký úryvek z jeho řeči v tamním kulturním centru, kde (ne)překvapil poměrně ostrou proruskou rétorikou.

    „Česká média, český internet a čeští politici po smrti Alexeje Navalného okamžitě věděli, že za jeho smrt může prostě Putin a zavraždil ho,“ říká s ironií v hlase někdejší šéf Strany zelených.

    „Zatímco ten největší teroristický útok, který se odehrál v Evropě za posledních nejméně sto let, tedy výbuch Nord Streamu, vyšetřený ještě není. Dánská policie objíždí moře a hledá, Němci vyšetřují a hledají... Dokonce to ani nikdo neopravuje. Z mého pohledu je to naprosto neskutečné. Tady se také hned začalo říkat, že za to může Rusko, zmiňoval jsem tady Černochovou s tou raketou. V ruském zájmu přeci nic takového vůbec nebylo. Rusko mělo z toho plynovodu dost podstatné příjmy,“ prohlásil také Stropnický.

    A dodal, že takové případy dost podstatně ovlivňují víru občanů v média.

    Rétorika Matěje Stropnického příliš překvapivá není, dlouhodobě razí názor, že by Ukrajina měla s Ruskem jednat o míru a vzdát se území, které Putin požaduje. Zdá se nicméně, že začal přitvrzovat. Pokukuje snad po návratu do vrcholné politiky?

    Fotogalerie