ODS a Piráti, tady krást nebudete! Dramatický výstup Stropnického s Maláčovou baví internet

Duo kandidátů sociální demokracie ve složení Matěj Stropnický a Jana Maláčová se před volbami pustilo do hodně ostré kampaně. Nejnověji jsou z nich youtubeři a herci v jednom. V dramatickém videu vzkazují politickým oponentům z řad ODS a Pirátské strany, že jim zatnou tipec s privatizací státních podniků, což je podle nich obyčejná zlodějina. Objevuje se kritika za agresivní rétoriku.

Dvojice o sobě dala nejvíc vědět inspekcí v továrně na žiletky. Tam Stropnický s Maláčovou řádili jako černá ruka a pořizovali si selfíčka. Před pár dny zase pobavili fotografií, která jako by vypadla z plakátu na hollywoodský trhák.

A skutečně právě takovým trhákem je video, ve kterém se Stropnický s Maláčovou vyjadřují k záměru privatizovat státní podniky.

„Ti zloději přitvrzují. Minulý týden řekl místopředseda ODS Zbyněk Stanjura, že by jeho koalice po kouskách klidně prodala i České dráhy a Českou poštu,“ říká procítěně Stropnický.

„Takže, pane Stanjuro, my vám chceme říct, že sociální demokracie nikdy nedopustí rozkradení, tedy pardon privatizaci, jak vy tomu říkáte, ani jedné z těchto společností,“ doplňuje ho Maláčová.

Jana Maláčová s Matějem Stropnickým

Dramatický hlas obou se pak stupňuje, několikrát také znovu použijí větu „rozkradení, tedy pardon privatizace“.

„Co vlastně ještě bude chtít koalice ODS a Pirátů prodat, aby naplnili státní kasu a nemuseli přitom zvednout daně nadnárodním koncernům a bohatým lidem? Vlastně tu ještě jsou lesy a silnice a školy a nemocnice a pojišťovny. Rozkradení toho zbytku, co náš stát ještě drží pod kontrolou, to je to, oč tu běží v těchhle volbách,“ pálí dále Stropnický.

„Spousty kamarádíčků ODS i Pirátů už netrpělivě čekají na to, až jim jejich vláda tyto miliardové kšefty přihraje,“ uzavírá Maláčová.

Video vyvolalo vlnu reakcí, značná část z nich ale míří spíše na formu než obsah. 

„Trochu to přehráváte, ne? Působí to jako parodie,“ zní jeden z mnoha komentářů.

„Trochu moc Clint Eastwood, ale jinak souhlas,“ přidává se i podporovatel Stropnického s Maláčovou.

Dvojice bude ve volbách táhnout pražskou kandidátku ČSSD, ministryně práce jako lídryně, někdejší šéf Zelených z druhého místa. Volby se uskuteční 8. a 9. října.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 sobota 8. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 203
  • 150
  • 40
  • 15
  • 9
  • 7