Tchajwanská mise začala, Pekarová je v Soulu: Skvělá reprezentace, sekne vám to, žasnou lidé

Největší zahraniční mise, při níž Markéta Pekarová Adamová vede do Asie delegaci o 150 lidech, odstartovala. Hlavním cílem je Tchaj-wan, první zastávka ale probíhá v jihokorejském Soulu, kde šéfku Poslanecké sněmovny přivítal předseda Národního shromáždění Jižní Koreje Kim Čin-pchjo. A byla to vydařená akce! „Takhle má vypadat reprezentace,“ vzkazují Pekarové lidé, především pánové.

Ačkoliv předsedkyně TOP 09 neplatí za největší módní ikonu české politiky a často ji vídáme v decentních kostýmcích, či dokonce v obleku, na první asijské zastávce byla šik.

Na sobě měla elegantní kabátové šaty krémové barvy, jejichž klopu zdobila malá česká a jihokorejská vlaječka.

Česká delegace v čele s Markétou Pekarovou v Jižní Koreji

„Sluší vám to, vypadáte famózně,“ vzkazují šéfce Sněmovny lidé, především muži, pod záběry z prvního jednání na asijské cestě.

Jejím zlatým hřebem a také primárním cílem bude Tchaj-wan, jehož nezávislost na komunistické Číně současná vláda výrazně podporuje.

Česká delegace v čele s Markétou Pekarovou v Jižní Koreji

Už v roce 2020 tam vyrazila delegace v čele s šéfem Senátu Milošem Vystrčilem, tentokráte se ale jedná o mnohem větší skupinu. Pekarová vede na 150 členů, mezi nimiž jsou zástupci vládních stran nebo podnikatelé.

Na Tchaj-wan delegace zamíří v sobotu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:27 pátek 21. července 2023. Anketa je uzavřena.

  • 414
  • 57
  • 50
  • 16
  • 13
  • 3