Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Čím to, že Pekarová lidi tolik dráždí? 5 věcí, kterými je otravná jako činže

    Markéta Pekarová Adamová je z úspěchu Viktora Orbána v maďarských volbách dost rozladěná. | foto: Facebook Markéty Pekarové Adamové

    Těžko říct, jestli by na to Yvonne Přenosilová (75) kývla, možná ano, možná ne. Její hit „Tak prázdná“ by si v příští předvolební kampani mohla vypůjčit Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Stačilo by jen pár drobných úprav a rázem by z toho byl šlágr „Tak správná“, který by šéfku Poslanecké sněmovny do puntíku vystihl. Že by právě to bylo příčinou její (ne)obliby?

    Šprtka z první lavice

    Styl oblékání, gesta, výraz ve tváři i to, jak mluví a vystupuje na veřejnosti. To všechno v řadě lidí vyvolává vzpomínky na snaživé spolužačky sedící v první lavici, které učitelce ochotně pomáhaly s třídnicí, bonzovaly opozdilce a připomínaly domácí úkoly.

    Šéfka TOP 09 tuto roli hraje dál a velmi ochotně. A ještě ji v mnoha ohledech vytunila a posunula dál. Už nenosí svetr jeden, ale rovnou dva, už nemá na starosti jen třídní knihu a smazanou tabuli, ale rovnou celou sněmovnu. A když mluví, pak k celému Česku, nikoliv jen ke spolužákům ve třídě.

    Kdyby byl Mirek Dušín žena, byl by Markéta Pekarová Adamová.

    Markéta Pekarová Adamová pózuje s vlajkou.

    Mí slušnolidé mi rozumějí

    „Voliči už jsou přesycení macho stylem. V tomto směru já se nehodlám nijak měnit. Někdy mi jako ženě přijde, že je tento svět trochu přesycen testosteronem,“ uvedla v rozhovoru pro Seznam Zprávy v souvislosti s tím, že podobně jako Zuzana Čaputová ve své kampani vyzývala ke slušnosti.

    Tou se předsedkyně Sněmovny ohání často a ráda. Bohužel tak ale činí tak násilným a vlezlým způsobem, že je to řadě lidí až protivné. Stejně jako prkenné vymezování se proti mužům. Ať už řeší slušnost, nebo neomalené chlapy, vždycky dojde ke stejnému závěru. Že nejlíp to dělá ona sama.

    „Muži někdy ukazují ramena a ostré lokty. Na druhou stranu žena má za sebou často více výsledků. A zeptejte se mých kolegů z předsednictva TOP 09, kdo tam má ramena, kdo je schopný řešit i ty nepříjemné věci. To jsem vždycky byla já,“ pochválila se Pekarová.

    Markéta Pekarová Adamová byla opět zvolena předsedkyní TOP 09. Sebevědomí jí proto nechybí.

    Zdatná výletnice

    Jestli něco voliči zvláště „oceňují“, je to ochota Pekarové cestovat. Posedět si na lavičce Václava Havla v Bruselu nebo Ženevě, probrat novinky se svými tchajwanskými protějšky, cestou to vzít přes Soul.

    „Měli jsme prezidenta, kterého v zahraničí respektovali, a věřím, že brzy zase mít budeme. S 1. místopředsedkyní Sněmovny Věrou Kovářovou vidím, slyším a řeším u lavičky Václava Havla v Ženevě,“ pozdravila před časem (ne)voliče šéfka Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová, která tak ochotně následovala Víta Rakušana, jenž si podobně pohověl v Bruselu.

    „Paní Pekarová Adamová, ve vašem významu to gesto spíše znamená V jako výsměch. Výsměch občanům Česka. Zneužíváte nově nabytých postavení jen k zviditelnění sebe samých,“ vzkázal jí Martin.

    Rozpočet Poslanecké sněmovny měla Pekarová překročit podle článku webu Kverulant o 40 milionů korun, přestože počátkem minulého roku slibovala úspory, utahovala kohoutky radiátorů a pletla svetry. Pekarová se proti této zprávě veřejně ohradila a předložila důkazy, že naopak její kancelář ušetřila 39 milionů z veřejných peněz. Zlé články tak nemohou zakrýt úspěch 150členné delegace na Tchaj-wan, při níž mohli delegáti propít v alkoholu 60 tisíc ještě dříve, nežli vůbec dosedli v Tchaj-peji.

    Lavička Václava Havla v Bruselu se stává oblíbeným poutním místem českých politiků. Poseděla si na ní i Markéta Pekarová Adamová.

    Vy nemáte ajfoun?

    „Někdo to nahrává, ten hlas? Huawei? To fakt? To nevím, jestli je dobré... Nemáte na iPhone?“ zaznělo údajně z úst Pekarové Adamové ve sněmovně, když na tiskové konferenci komentovala mobil na řečnickém pultu.

    Nebylo to poprvé, co si takto naběhla. Dnes již kultovní doporučení Čechům, jak porazit zimu bez ruského plynu, to taky vejde do dějin.

    „Holt si vezmu další svetr,“ prohlásila v Partii Terezie Tománkové loni v létě. Posléze se to snažila dovysvětlit, ale ničemu tím nepomohla. Spíše naopak.

    „Když jsem byla jako studentka ve Velké Británii, pamatuji si, že teploty ve veřejných prostorách byly v zimě mnohem nižší. Bylo to standardní a lidé si nestěžovali,“ připomněla předsedkyně TOP 09.

    Markéta Pekarová Adamová snad půjde příkladem a brzy se nám předvede ve dvou svetrech.

    Hujer v sukni

    Václav Lohniský, který v komedii Marečku, podejte mi pero! nezapomenutelným způsobem ztvárnil podlézavého Hujera, sice zůstane nepřekonán, Pekarová Adamová mu ale v některých ohledech zdárně šlape na paty.

    I když vše dělá „správně“, jak se má, pro blaho lidí, společnosti, všech, přesto se člověk nemůže zbavit jisté pachuti, která z oné „správnosti“ ve finále dělá něco nepříjemného a na nervy lezoucího.

    Průzkumy navíc ukazují, že TOP 09 padá k tříprocentním volebním preferencím a Pekarová Adamová má na tom lví podíl: podle nedávných šetření agentur CVVM a STEM/MARK je nejméně oblíbenou českou političkou.

    Chybí jí jistá lehkost, nadhled, sebekritika a hlavně smysl pro humor. Také empatie a umění naslouchat se šéfce TOP 09 často nedostává. A to se tak ráda ohání tím, že do politiky vnáší jemnost, citlivost a ochotu k dialogu...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:06 pondělí 21. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      876
    • Trapas
      110
    • Haha
      49
    • Tvl
      33
    • Cože
      13
    • Sladký
      12