Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vyhoďte Šlachtu a Trikolóru, jinak tam nejdu. Jurečka dal CNN těsně před debatou ultimátum

    Šéf lidovců Marian Jurečka | foto: Profimedia.cz

    Hodně pikantní dohru má čtvrteční politická debata na CNN Prima News. Zástupci neparlamentních hnutí Přísaha a Trikolóra na sociálních sítích zuří, že byli jen těsně před vysíláním nuceni opustit studio, protože si konfrontaci s nimi nepřáli ministři Marian Jurečka a Martin Kupka. „Vydíral jste televizi, že buď zůstanete vy, nebo já,“ udeřil Robert Šlachta.

    Debaty na CNN Prima News se zúčastnili Jurečka a Kupka jakožto zástupci vlády a Alena Schillerová s Radimem Fialou v roli představitelů opozice. 

    Šlo o místy pořádně vyhrocenou diskuzi. Ve skutečnosti ale mohla být ještě vyhrocenější. Účastníkům mělo položit otázku několik dalších známých tváří politického prostředí, což se prý ale nelíbilo zejména Jurečkovi a Kupkovi.

    „Před čtrnácti dny byl jako host pozván i náš ekonomický expert Miroslav Ševčík a další lidé z Trikolóry. Přišli, jak bylo v pozvánce psáno, dvě hodiny před natáčením. Ale tři minuty před natáčením se páni ministři Jurečka a Kupka dozvěděli, že by jim pan Ševčík měl pokládat byť jen jedinou otázku, tak šli za vedením zpravodajství televize Prima a řekli, že pokud jim pan Ševčík otázku bude klást, oni odcházejí ze studia. Televize jim vyhověla,“ říká šéfka Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková.

    Dodala, že podle ní je chování vládních představitelů za hranou. A za pravdu jí dala i spousta diskutujících, podle nichž by ministři měli být připraveni reagovat na jakýkoliv dotaz.

    A tak se do situace vložil sám Jurečka. Na Twitteru uvedl, že se o účasti Ševčíka a spol. dozvěděl jen krátce před zahájením diskuze. A prý na to nepřistoupil.

    „K dnešní debatě na Primě. Vždy jako politik dostanu informaci, s kým jdu do diskuze a kdo v diskuzi bude vystupovat. Pro dnešní večer bylo avizováno dva zástupci vlády a dva opozice. Těsně před vysíláním jsem se dozvěděl o tom, že to má být jinak, na to jsem nepřistoupil,“ uvedl Jurečka.

    V tu ránu udeřil další politik, který se musel ze studia pakovat dříve, než debata začala. Řeč je o šéfovi hnutí Přísaha Robertu Šlachtovi.

    „Nepřistoupil? Vydíral jste CNN Prima News. Buď zůstanete v pořadu vy, nebo já. A přitom jsem pro vás měl jenom jednu otázku: Jak vysvětlíte české rodině, která žije ze stokoruny na den, že na příspěvek na bydlení musí vyplňovat čtrnáct lejster každého čtvrt roku? Odpovíte aspoň tady?“ vypálil Šlachta.

    Odpovědi se nakonec přece jen dočkal.

    „Že se jí moc omlouvám za těch osm let, kdy na MPSV předchozí ministryně kašlaly na digitalizaci a moje předchůdkyně to ještě v koalici s ANO v roce 2018 zkomplikovala a já to už teď od července chystám zjednodušit a digitalizovat,“ uvedl Jurečka, co by řekl české rodině, která žije ze stokoruny na den.

    U publika sklidil ministr zemědělství úspěch, bylo totiž z velké části složené z příznivců koalice Spolu. Horší to bylo s diváky u obrazovek, kteří hlasovali o vítězi debaty. Podle nich byl Jurečka nejhorší, pohyboval se nad sedmi procenty hlasů. Bývalá ministryně financí Alena Schillerová se pohybovala pod šedesáti procenty.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:47 neděle 25. září 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      146
    • Super
      13
    • Cože
      10
    • Tvl
      9
    • Sladký
      7
    • Haha
      6
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...