Odsouzený Dalík den před vězením odletěl do zahraničí. Co nám vzkázal?

Marek Dalík byl spatřen na ruzyňském letišti! Den před nástupem do vězení, kde si má odsedět čtyři roky. Chce se lobbista vyhnout base nebo jde o plánovanou poslední cestu na svobodě?

Europoslanec Petr Ježek ve středu v šest ráno vyfotil na letišti Václava Havla muže, který nápadně připomíná lobbistu Marka Dalíka. Fotku pak pověsil na svůj twitterový účet s popiskou Podoba, anebo Marek Dalík? Letiště Ruzyně teď.

Na tom by nebylo nic divného, kdyby někdejší tajemník českého premiéra Mirka Topolánka neměl o den později nastoupit do vazební věznici v Ruzyni, kde si má odsedět čtyři roky za kauzu související s nákupem obrněnců Pandur.

Pokud je muž na fotce skutečně Dalík, je dobře, že je na Ruzyni - i když o den dříve, ale na letiště snad jen zabloudil.

Dalík později textovkou potvrdil webu Neovlivni.cz, že skutečně na letišti byl a odletěl na plánovanou služební cestu do zahraničí, o které dopředu informoval soudkyni.

„Ztratit se nechystám. Soudkyně informována předem. Zítra jsem zpět,” napsal Dalík.

Cíl a účel své cesty, to už neprozradil.

Dalík si užívá poslední chvíle na svobodě, jak to jde. Expres ho nedávno přistihl na procházce s přítelkyní a psem.

Lobbista si měl říct o půlmiliardový úplatek v kauze dodávek transportérů Pandur pro českou armádu, za což si má teď jít na čtyři roky sednout do vězení.

Městský soud v Praze poslal Marka Dalíka letos v únoru na pět let do vězení a přidal k tomu peněžní trest ve výši pět miliónů korun. Odvolací soud mu trest o rok zmírnil a peněžní trest o milión snížil.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:13 čtvrtek 29. prosince 2016. Anketa je uzavřena.

  • 25
  • 20
  • 20
  • 15
  • 14
  • 9