4. Studená polévka
Taky milujete polévky? Jenže na koprovku nebo gulášovku to zrovna není? Vsaďte na jejich zchlazené „sestry“! Ať už jde o gazpacho, nebo bulharský tarator, nešlápnete vedle a ještě si rozšíříte mezinárodní obzory. Navíc máte za 20 minut hotovo, nepočítáme-li dobu chlazení.
Jako polévka ve finále poslouží i tzatziki a je úplně jedno, jestli do pokrmu dáte kopr, mátu, nebo úplně jinou bylinu. Výborný tento pokrm bude i se šalvějí, která navíc přirozeně bojuje proti nadměrnému pocení.
5. Solando (ne)grando
I když vám všichni říkají, že jen při pomyšlení na sůl byste měli jít klečet na hrách (nebo rýži, to víc bolí, pozn. red.), opak je pravdou. V létě byste měli nejen pít dostatek nealkoholických tekutin, ale i přiměřeně solit.
Ideálním řešením a vhodným doplňkem jsou minerální vody, které naředíte vodou, případně vylepšíte mátou nebo citronem či levandulí nebo jinou aromatizační složkou.