Přinesla jsem meloun: 5 způsobů, jak se účinně zchladit jídlem a pitím
5/5

4. Studená polévka

Taky milujete polévky? Jenže na koprovku nebo gulášovku to zrovna není? Vsaďte na jejich zchlazené „sestry“! Ať už jde o gazpacho, nebo bulharský tarator, nešlápnete vedle a ještě si rozšíříte mezinárodní obzory. Navíc máte za 20 minut hotovo, nepočítáme-li dobu chlazení.

Jako polévka ve finále poslouží i tzatziki a je úplně jedno, jestli do pokrmu dáte kopr, mátu, nebo úplně jinou bylinu. Výborný tento pokrm bude i se šalvějí, která navíc přirozeně bojuje proti nadměrnému pocení.

5. Solando (ne)grando

I když vám všichni říkají, že jen při pomyšlení na sůl byste měli jít klečet na hrách (nebo rýži, to víc bolí, pozn. red.), opak je pravdou. V létě byste měli nejen pít dostatek nealkoholických tekutin, ale i přiměřeně solit. 

Ideálním řešením a vhodným doplňkem jsou minerální vody, které naředíte vodou, případně vylepšíte mátou nebo citronem či levandulí nebo jinou aromatizační složkou. 

5/5
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:24 neděle 27. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 11
  • 10
  • 7
  • 6
  • 6