Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Na Letné řádí gang teenagerů! Mlátí a okrádají skejťáky. Čižinský varuje občany

    Na Letné má řádit gang, co přepadává mladíky na skateboardech. Starosta Čižinský občany varuje: Neberte spravedlnost do svých rukou! | foto: Facebook/Profimedia

    V Letenských sadech v Praze má řádit gang mladých sígrů, kteří přepadávají místní skateboardisty. K útokům má docházet poblíž obří Stalinovy sochy. Činy výtržníků registrují tamní policisté i starosta Prahy 7 Jan Čižinský (KDU-ČSL). Ten na svém Facebooku občany varoval, aby nebrali spravedlnost do svých rukou.

    Na gang mladých výtržníků upozornil skateboardový magazín Skaterock.cz na svém Facebooku. 

    Před pár dny se na něm objevila fotografie zmláceného mladíka a doprovázel ji tento text: „Poslední měsíc se na pražském Stalinu pohybuje skupinka mladších grázlů, kteří vyvolávají konflikty a kradou. Poslední incident se stal v pondělí 1. července a schytali to dva kluci, jeden přišel o skejt.“ 

    Podle dostupných informací byl mladý skateboardista nejen potlučený, ale neznámí sígři ho také okradli. Domů ho měla dovézt policie a kromě zranění utrpěl také silný psychický šok. Vyvázl s rozseknutým rtem a přišel o skateboard. Nakládačku měl dostat i jeho kamarád.

    Fotografie zbitého skateboardisty měla na sociálních sítích veliký ohlas. Reagoval na ni například herec Matouš Rajmont, který vyjádřil strach o své děti.

    „Co to jako je? Tam chodí moje děti a prý už ti zm*di zmlátili a okradli nějaké jejich kamarády,“ napsal Rajmont na svůj Facebook, kde mimo jiné prosil o sdílení snímku.

    Podle ostatních skejťáků, kteří jezdí na prkně v Letenských sadech, partička potížistů páchá neplechu už minimálně několik týdnů. Skupina na mladé skateboardisty útočí vždy v přesile.

    Jsou agresivní, umějí se prát a útočí v přesile

    „Jedná se o agresivní jedince, kteří se neváhají poprat i mezi sebou. Jsou opilí a možná jedou i v tvrdých drogách,“ uvádí jeden ze starších skateboardistů, který si nepřál být jmenován.

    „Zjevně ovládají nějaké bojové umění a umějí se prát,“ dodává skejťák. Útočníci jsou podle svědků ve věku zhruba 15 až 20 let.

    „Jednoho kluka mlátí parta třeba pěti kluků, ne-li víc. Tímto bychom chtěli skejtry upozornit, aby si dávali pozor! Jestli je uvidíte, radši jděte jinam, a když uvidíte, jak někoho mlátí, z bezpečné vzdálenosti pořiďte fotku nebo video a zavolejte policii, aby to následně s nimi mohla řešit,“ radí magazín Skaterock.cz.

    Policie o gangu ví, Čižinský varuje občany

    Policie prý zpočátku případu nevěnovala takovou pozornost. To se ale v posledních dnech změnilo. 

    „Byla obklíčena část parku za kyvadlem, kde se v posledních týdnech scházejí skupiny mladistvých a zaznamenali jsme tam zvýšený počet protiprávního jednání,“ sdělil serveru Novinky.cz mluvčí policie Jan Daněk.

    Do celé věci se vložil i starosta Prahy 7 a poslanec za KDU-ČSL Jan Čižinský. Ten na svém Facebooku varoval občany a poprosil je, aby nebrali spravedlnost do svých rukou.

    „Milí sousedé, obracíte se na mne ohledně bezpečnostní situace okolo metronomu na Letné, kde došlo k několika krádežím a napadení mezi mladými lidmi. Je to pro nás, pro státní i pro městskou policii priorita. Žádnou jinou prioritu v tuto chvíli nemáme. Státní policie vyzývá svědky, aby se jí přihlásili na čísle 158, čímž se vše urychlí. Hlavně ale vyzývám, aby se nikdo nesnažil vzít spravedlnost do svých rukou a aby k tomu nikdo nevyzýval na sociálních sítích. Od toho je policie, o situaci ví, je připravena a zasahuje a bezpečnost zajistí,“ uvedl starosta.

    Mezitím se v místech, kde má docházet k pravidelným konfliktům, uskutečnilo setkání velké skupiny skateboardistů, kteří bandě potížistů ukázali, že stojí spolu a strach z letenských sígrů nemají.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:25 úterý 5. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

    • Cože
      20
    • Tvl
      17
    • Super
      16
    • Haha
      16
    • Trapas
      16
    • Sladký
      14
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...