Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rány pěstí a dobíjení jako v MMA. Policie řeší další brutální napadení mezi školáky

    Rvačky dětí školního věku se zdají být čím dál závažnějším problémem. Další případ, za poslední dobu již několikátý, se tentokrát objevil v Mladé Boleslavi. Jak ukazuje video, místní mladík zřejmě u školního hřiště zcela bez varování napadl mladšího a slabšího chlapce, a to zvlášť brutálním způsobem. Nejprve ho udeřil pěstí do obličeje, následně ho trefil kolenem, a když pak byla oběť na zemi, schytala ještě několik úderů a kopanců. Útočník si přitom počínal jako trénovaný zápasník.

    Útoky dětských gangů poslední dobou musí řešit policisté po celém Česku. V Praze se například hodně mluví a partě mladistvých, kteří se scházejí v OC Chodov, se stejným problémem se ale potýká třeba i Mladá Boleslav.

    Televize Nova upozornila na video, které se objevilo na sociálních sítích. Zachycuje mladíka, který s partou kamarádů pravděpodobně na školním hřišti zvlášť brutálním způsobem napadl mladšího a viditelně slabšího chlapce. Právě jeden z kumpánů celý útok natočil na mobil a následně ho zveřejnil na Facebooku.

    Útočník ve videu ke své oběti přijde rázným krokem a bez varování ji udeří pěstí do obličeje. Na základě jeho dalšího počínání se lze domnívat, že jde o trénovaného jedince. Jakmile se o hlavu menší chlapec začne sesouvat k zemi, uštědří mu ještě ránu kolenem do obličeje. Když je oběť na zemi a snaží se chránit si obličej, přijde na řadu ještě dobíjení v podobě několika silných ran pěstí do obličeje a kopů na břicho.

    „Je to psychopat, který trápí mladší, menší, slabší. A je to potenciálně velmi nebezpečný člověk,“ popisuje v reportáži při pohledu na záběry psychiatr Karel Moravec.

    Případem, jak samotného útoku, tak i chováním ostatních, kteří oběti nijak nepomohli, už se intenzivně zabývají mladoboleslavští policisté. Ti už s podobnou situací mají zkušenosti, právě v jejich městě se odehrál další podobně nechutný útok, a to v únoru letošního roku.

    Na sociálních sítích se tehdy také objevilo video, tentokrát dvou dívek, které podobně brutálním způsobem napadly školačku. Ta se ani nestačila bránit a schytala několik ran pěstí i kopanců. 

    Jak Nova informuje, podle policejní mluvčí Lucie Novákové byla dívka měsíc nato dopadena a obviněna z výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za což jí teď hrozí až rok a půl za mřížemi.

    K činu došlo v obchodním centru, stejně tak jako mnoho obdobných případů v Praze. Právě v Boleslavi se proto rozhodli s problémem dětských partiček, které popíjejí alkohol a pak se chovají agresivně, razantně zatočit. Nově budou odhaleným agresorům zakazovat vstup do problematických zón, což jsou v první řadě právě obchodní centra. 

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:41 pátek 13. září 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      8
    • Haha
      8
    • Cože
      7
    • Trapas
      7
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...