Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Smutek rodiny Kočkových: Ztráta babičky zlomila krásnou vnučku Kristine, dceru Jana Kočky

    Nepatřila mezi hlavní tváře slavného rodinného klanu, mnoho lidí možná ani Olgu Kočkovou (†79) pořádně neznalo. Pohřeb manželky Václava Kočky staršího ovšem nebyl o nic méně pompézní než v případě jejího vnuka Jana či syna Václava. Jak během obřadu v Břevnovském klášteře, tak i při uložení do rodinné hrobky bylo znát, že oblíbená maminka a babička rodině chybí. Slzy nemohla zadržet ani krásná vnučka Kristine.

    Právě Kristine měla společně se sestřenicí Olinou na starosti smuteční řeč. A bylo znát, jak blízko k sobě vnučky s babičkou Olgou měly.

    Kristine těžko hledala slova. Babičce děkovala, popsala, jak se s dědou seznámila a jak celé rodině pomáhala na pouti. Přerušoval ji ale pláč, načež musela sestřenici přenechat větší část proslovu.

    „Babičko, moc ti děkujeme za to, jak jsi nás vedla a učila nás tomu, jak milovat své okolí. Děkujeme všem, kteří se s ní přišli rozloučit a vzdát hold její památce. Byla jsi ta nejlepší babička, kterou jsme mohli mít,“ vzkázaly obě.

    Rodina v slzách

    Kristine je přitom známá jako sebevědomá a dobře naladěná mladá žena. Poslední dobou se objevuje na veřejnosti čím dál více. Expres ji loni potkal v tátově restauraci JK House, když tam Felix Slováček pořádal tiskovou konferenci ke svému narozeninovému koncertu.

    Tvář poslední dobou propůjčuje také organizaci RedFace, která pořádá zápasy influencerů. Moderovala například poslední tiskové konference.

    Pochopitelně ale odchod Olgy Kočkové, která prohrála boj s vážnou nemocí, rozesmutnil úplně celou rodinu. U rodinné hrobky v Řepích, kam zamířil kočár s rakví tažený koňmi z Břevnovského kláštera, se seřadil dlouhý zástup smutečních hostů.

    Zdrceného vdovce musejí podpírat děti

    Nejbližší příbuzní pak přijímali kondolence. Velmi zdrcený byl smrtí matky Jan Kočka, ztrátu nese špatně také manžel Olgy Václav Kočka starší. Toho musel syn chvílemi podpírat.

    Fotogalerie