náhledy
Soutěžící měli za úkol upéct chléb.
Autor: Česká televize
Chleba ve vajíčku lze „vytunit“ šunkou a sýrem.
Autor: Youtube.com
V italském salátu panzanella vynikne chuť zralých rajčat, okurek a cibule. Chlebové krutony zeleninu skvěle doplní.
Autor: Facebook
Italský salát panzanella si oblíbil i Jamie Oliver.
Autor: Youtube.com
Starší toastový chléb je skvělý do zapékaných jídel.
Autor: Instagram
Starému pečivu můžete vdechnout nový život i ochuceným máslem a následným zapečením v troubě nebo na grilu.
Autor: Instagram
Chřestu sluší gril nebo mírné povaření, křupavá strouhanka, máslo, sůl a pepř.
Autor: Instagram
Z bílého chleba se připravují také omáčky k masu nebo zelenině.
Autor: Instagram
V Česku oblíbená žemlovka lze připravit i naslano.
Autor: Instagram
Ochucená strouhanka je skvělá i do těstovin. V chudých oblastech na jihu Itálie suplovala parmazán.
Autor: Instagram
Chlebem (lépe bez kůrky) můžete zahustit i omáčky a guláše.
Autor: Prima Fresh
K obědu v Dánsku frčí obložené chleby. Cena jedné porce se pohybuje okolo 100 dánských korun, tedy zhruba 350 korun českých.
Autor: Go VisitDenmark
Ani staršímu pečivu není třeba říkat sbohem. V kuchyni ho využijte na zahuštění, do italského salátu nebo třeba do slané žemlovky.
Autor: Koláž Expres.cz