Vánoční tragédie v Brně: Policistka a matka dvou dětí Kateřina zemřela, kolegové rozjeli sbírku

Byla mladá, usměvavá a v kolektivu velmi oblíbená. Navíc měla dvě krásné děti, které nadevše milovala. Osud však nechtěl, aby Kateřina G. (†34) na vlastní oči viděla, jak její dcery dospívají. Žena, která pracovala na oddělení hospodářské kriminality v Brně, onemocněla zákeřnou chorobou. Nerovný boj nemohla vyhrát, zemřela těsně před Vánoci. Její kolegové se teď rozhodli, že manželovi, který zůstal na vše sám, podají pomocnou ruku.

S těžkou nemocí dvojnásobná maminka z Brna Kateřina G. nebojovala dlouho. Kolegové z Křesťanské policejní asociace popisují její smrt jako těžko pochopitelnou tragédii.

„Ihned po svém nástupu se stala posilou, s nebývalou intenzitou se zajímala o svou práci, vstřebávala poznatky, učila se, přijímala rady. Když odcházela na mateřskou dovolenou, nikoho nenapadlo, že se mezi nás už nevrátí. Budeme vždy vzpomínat na její srdečnou povahu, obětavost, ale především na její úsměv, bez kterého jsme si ji ani nedovedli představit,“ popsali Kateřinu bývalí kolegové na facebookových stránkách Křesťanské policejní asociace.

Kateřina G. prohrála boj s těžkou nemocí.

Kateřinin milující manžel se teprve vzpamatovává z rány, která se nejspíše nikdy nezahojí. Mezitím už ale musí řešit, jak se sám postará o své dcery. Musel dát výpověď v práci, aby byl malým dětem neustále nablízku.

Bývalí kolegové Kateřiny G. se proto rozhodli, že otci dvou holčiček podají pomocnou ruku.

Alespoň z finančního hlediska bychom mu chtěli ulehčit, a proto Křesťanská policejní asociace ve spolupráci s kolegy por. Kateřiny Galářové a s vedením Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje založila sbírku na jeho podporu,“ uvedla asociace s tím, že lidé mohou rodině pomoci libovolným příspěvkem na transparentní účet 296405831/0300.

Sbírka skončí posledním únorovým dnem a výtěžek bude předán rodině.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:49 úterý 4. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 25
  • 19
  • 17
  • 13
  • 12