Strach o Schwarzenberga: Podle zdroje Expresu skončil v nemocnici! Nechce ani návštěvy

Koncem loňského roku oslavil ve velkém stylu své 85. narozeniny. Na párty, kde se to jen hemžilo slavnými tvářemi, byl Karel Schwarzenberg plný elánu. Nyní ale bývalého ministra zahraničí podle důvěryhodného zdroje Expresu opět zradilo zdraví a on skončil v nemocnici. „Chce být sám, nestojí ani o návštěvy,“ informoval člověk, který má ke Schwarzenbergovi velmi blízko.

Poslední roky Karla Schwarzenberga často trápí zdravotní problémy. Exministr je už nějaký ten pátek upoután na invalidní vozík. Důvodem je nemoc, která trápí i dosluhujícího prezidenta Miloše Zemana.

Poprvé se Schwarzenberg na vozíku ukázal loni na karlovarském festivalu během projekce dokumentu „Můj otec, kníže“.

Mám stejnou nemoc jako prezident, tudíž strašně pajdám. Zeman mě s tím vozíkem předběhl, já si ho asi pořídím příští rok. Jak se moje chůze zhoršuje, tak je to pravděpodobné,“ prozradil čestný šéf TOP 09 před časem pro Blesku.

Karel Schwarzenberg se poprvé ukázal na invalidním vozíku.

Schwarzenberg také před časem zkolaboval přímo ve sněmovně a podstoupil dvě operace srdce. Nyní ho podle důvěryhodného zdroje Expresu opět zradilo zdraví a skončil v nemocnici, kde musí zůstat několik dní.

„Pan Schwarzenberg je od víkendu v nemocnici. Chce být sám, nestojí ani o návštěvy svých přátel,“ uvedl člověk, který má k bývalému ministrovi zahraničí velmi blízko, ale z pochopitelných důvodů si nepřál být jmenován.

Podle našeho informátora ale naštěstí nejde o nic vážného. „Říká tomu menší závada a za pár dní by měl být propuštěn,“ dodal zdroj Expresu.

Karel Schwarzenberg s dcerou Annou Karolínou, která film natočila.

Narozeninová párty plná celebrit: Kníže rozdával úsměvy!

Karel Schwarzenberg, který v roce 2013 neúspěšně kandidoval na prezidenta, se poslední dobou příliš neobjevuje na veřejnosti. Loni v prosinci pro něj ale jeho rodina a přátelé uspořádali velkolepou narozeninovou párty.

Na mejdanu na jeho počest nechyběly známé tváře. S knížetem si udělaly selfíčka například herečka Ester Geislerová či novinářka Světlana Witowská.

„V jeho přítomnosti se cítíte pokorně, pod ochranou a v bezpečí,“ napsala na Instagramu herečka Ester Geislerová, která přidala na svůj profil několik snímků s bývalým poslancem.

Z pořízených fotek bylo zřejmé, že byl kníže ve velmi dobrém rozpoložení a narozeninový večírek si užil se vší parádou. Nezbývá než doufat, že podobně spokojeného, odpočatého a dobře naladěného Karla Schwarzenberga uvidíme zase a už brzy.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 4:15 středa 21. června 2023. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 24
  • 18
  • 12
  • 9
  • 4