Kardinál Vlk promluvil o svém zdravotním stavu. Je to vážné, přiznává

Kardinál Miloslav Vlk byl v pátek večer převezen do nemocnice. Důvodem bylo vnitřní krvácení, které u čtyřiaosmdesátiletého duchovního, který se léčí s rakovinou plic, znenáhla propuklo a ohrožovalo ho na životě. Díky včasnému lékařskému zásahu se ho podařilo zachránit a on nyní sám děkuje všem za podporu a otevřeně mluví o svém stavu, když přiznává, že je to s ním vážné.

Kardinál Miloslav Vlk bojuje s rakovinou plic, kterou mu lékaři diagnostikovali v prosinci. Úporná bolest v rameni se ukázala být metastázemi v kostech a bývalý pražský arcibiskup skončil v péči karlínské farnosti. V pátek večer se jeho stav náhle zhoršil a Vlk skončil v nemocnici.

Církevní charita Cesta 121, která pečuje o staré a nemocné kněze, o Vlkově hospitalizaci informovala a požádala lidi, aby se za nemocného kardinála modlili. Následně se po několika hodinách podělili o dobrou zprávu, že lékařům se podařilo Vlka zachránit, což on sám označil za malý zázrak.

Nyní o svém stavu otevřeně promluvil i sám Vlk. „Drazí bratři a drahé sestry, vážení přátelé, v těchto dnech se moje zdravotní situace vlivem chemoterapie velice zhoršila. Začalo krvácení z dvanácterníku do prostoru břišního,“ prozradil Vlk důvod své hospitalizace.

„Děkuji vám všem a každému osobně, všem věřícím Arcidiecéze pražské, za vlnu modliteb, přímluv i solidarity, která přivolává blízkost Boha v této situaci,“ napsal Vlk na své internetové stránky. Zároveň přiznal, že ač netrpí bolestmi, je jeho stav velmi vážný.

Těžce nemocnému kardinálovi už telefonicky vyslovil podporu i papež František. V nemocnici ho pak navštívil jeho nástupce na postu arcibiskupa pražského Dominik Duka. Sám kardinál pak prohlásil, že je se svým osudem smířený a smrti se nebojí. Vše nechává v rukou božích a je rád, že mohl prožít dlouhý a pestrý život.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:56 pondělí 19. června 2017. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 7
  • 7
  • 7
  • 6
  • 5