Hrůza ve Vietnamu: Lidé vaří kočky a dělají z nich pastu, jíst je prý léčí koronavirus

To, že má wuchanský koronavirus původ na některém z pekelných trhů se živými zvířaty, mnoho dosavadních zákazníků od jejich pojídání neodradilo. Vietnamem se šíří zvrácené zprávy o tom, že konzumace černých koček nákazu covid-19 léčí. A tak jsou kočky zaživa vařeny, stahovány z kůže a následně drceny na lehce stravitelnou pastu. Ta už se prodává i přes internet.

Naděje, že pandemie koronaviru zatne tipec zvrácenému asijskému obchodu s masem psů, koček a dalších zvířat, je zřejmě planá. Některé trhy po uvolnění restrikcí znovu otevřely, navíc Vietnamem se teď začal šířit hoax, že koronavirus lze léčit či mu předcházet konzumací černých koček.

A pozor, nejen jejich masa. Celých koček.

Nebohá zvířata jsou tak hromadně zabíjena. Podle charitativní organizace No To Dog Meat (v překladu Ne psímu masu) uvedla, že jsou kočky zaživa vařeny v hrncích, pak stahovány z kůže a následně ještě rozdrceny na lehce stravitelnou pastu.

Mrtvé kočky stažené z kůže

Taková praxe se rozšířila především kolem hlavního města Hanoje, hrůzná směs už se ale těší takové popularitě, že je prodávána i online. 

Těla nebohých zvířat se drtí na pastu.

Na internetu se objevují obrázky nebohých zvířat v klecích, finální podoba zvráceného produktu, ale třeba i dětí, které jej konzumují.

Tady je výsledek.

Ve Vietnamu a například v Kambodži se kvůli koronaviru poptávka po masu psů a koček bohužel dokonce zvedla. Mnoho lidí totiž věří, že jejich maso je přírodní, a tedy zdravé. Takovou teorii tam razí dokonce i někteří lékaři.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 29. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 47
  • 42
  • 32
  • 22
  • 21
  • 16