Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Seznamte se s koronaidioty. Češi táhnou za jeden provaz, tihle se tajně scházejí v hospodách

    Policisté musí řešit případy tajně otevřených hospod, kde se scházejí místní štamgasti. | foto: Týdeník policie

    Miliony Čechů poctivě dodržují přísnou karanténu, nevychází bez roušek a navzájem si pomáhají v boji proti pandemii koronaviru. A pak tu jsou tací, kteří na jejich snahu sobecky plivou. Policie řešila jen ve středu minimálně tři případy hospod, které byly naoko zavřeny, ale ve skutečnosti tam vesele popíjelo a kouřilo několik štamgastů. Někteří se z toho snažili vylhat, jeden z opilců začal dokonce na policisty útočit!

    Zůstat doma, maximálně procházka do přírody s rouškou, ale rozhodně ne veřejné srocování. Pokyny vlády k plošné karanténě jsou možná náročné na psychiku, drtivá většina Čechů je ale chápe a navzájem se motivuje k překonání těžkých časů.

    Pak jsou tu ovšem jedinci, kteří na snahu zastavit pandemii koronaviru plivou. Policisté jen za středu řešili nejméně tři případy tajně otevřených hospod.

    Šlo o podniky v Hrušovanech, Brně a Olomouci. Scénář bývá v takových případech podobný, hospoda se tváří naoko jako zavřená, vevnitř ovšem vesele popíjí a kouří několik štamgastů.

    Hosté v podnicích se policistům snaží ze situace trapně vymluvit, samozřejmě ale nepochodí.

    „Někteří z hostů se snažili z nečekané situace pohotově vymluvit, marně. Nyní jim tak za očividnou lhostejnost k vládnímu nařízení hrozí vysoké sankce: až dvacet tisíc pro neposlušné zákazníky a tři miliony pro provozovatele pivnice,“ sdělil nekompromisně k brněnskému případu policejní mluvčí Petr Vala.

    Seznamte se: jeden z koronaidiotů.

    Zřejmě nejvíc práce měli policisté v Olomouci. Popíjející hosté bez roušek je v tamní hospodě nejprve přesvědčovali, že jsou všichni příbuzní, což samozřejmě nijak neprokázali. Jeden muž se dokonce skrýval na toaletě. 

    Lidé se scházejí v hospodách, na opatření vlády kašlou.

    Další se pak k policistům choval agresivně, což se postupem času ještě stupňovalo.

    „Policisté všechny přítomné vyzvali, aby si nasadili roušky a prokázali svou totožnost, což se zřejmě nelíbilo jednomu přítomnému muži, který se snažil z provozovny odejít pryč i přes výzvy policistů. Nakonec si ještě sundal roušku a hlídku začal vulgárně urážet. Na další výzvy, aby si roušku nasadil zpět, již nereagoval a jeho jednání bylo stále agresivnější. Z toho důvodu nakonec skončil v poutech a byl převezen na služebnu. Provedená dechová zkouška prokázala u muže ovlivnění alkoholem s naměřenou hodnotou přes 2,3 promile alkoholu v dechu,“ oznámila mluvčí olomoucké policie Lenka Vanková.

    Lidé se scházejí v hospodách, na opatření vlády kašlou.

    Několikrát přitom bylo zmíněno, že bude policie prohřešky vztahující se k panujícímu stavu nouze trestat co nejpřísněji. Provozovatelům nelegálně otevřených podniků hrozí pokuta v řádu milionů.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:23 sobota 25. července 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      207
    • Super
      55
    • Haha
      39
    • Tvl
      31
    • Cože
      30
    • Sladký
      29
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...