Takhle dopadl Marečkův vrah: Na neoznačeném hrobě Josefa Kuči se povalují nedopalky

Kopec hlíny, umělé květiny. Náhrobku se nedočkal, zato se na místě jeho posledního odpočinku válí nedopalky cigaret. Tak neslavně dopadl Josefa Kuča, který před bezmála dvěma lety brutálně utýral syna své partnerky Simony, dvouletého Marka.

Žádný případ týrání dítěte nevzbudil v Česku za několik posledních let takovou pozornost jako smrt dvouletého Marečka z Loun. 

Mlácení do obličeje, rány vařečkou až do jejího zlomení, kousance, posazování na sporák, to je jen zlomek toho, co musel nebohý chlapec snášet, dokud následkům nepodlehl.

Všechno mu, údajně za tiché přítomnosti Marečkovy matky Simony, prováděl otčím Josef Kuča. A byl za to také přísně potrestán, letos v červnu vyfasoval 22 let za mřížemi. Právě s trestem se ale zřejmě nesmířil, krátce po převozu do věznice spáchal sebevraždu.

Zdrcená rodina, která mimochodem verzi o sebevraždě nevěří, vystrojila Kučovi poslední rozloučení s bílou rakví a průvodem od obřadní síně k místu posledního odpočinku. Jestli ale takový pohřeb připadal lidem příliš honosný na to, že šlo o brutálního tyrana, hrob Josefa Kuči je pravým opakem.

Hrob Josefa Kuči

Po čtvrt roce Kuča stále nemá náhrobní kámen, leží v neoznačené hromadě hlíny, kterou zdobí jen umělé květiny. Očividně ty stejné, jaké na hrobu stály už v srpnu, kdy se Expres.cz vydal na lounský hřbitov podívat.

Kromě nich na hrobu najdeme už jen svíčky a také nedopalky. A podle toho, jak jsou cigarety poházené, se zrovna nezdá, že by šlo o tradiční akt, kdy se vášnivým kuřákům na hrob pokládají cigarety, aby si mohli i po smrti zakouřit.

Umělé kytky a nedopalky

„Všechny kytky umělé, bordel a vajgly,“ popsal Expresu zdroj, který byl přítomen i na samotném pohřbu.

Ani po odsouzení a smrti Marečkova tyrana případ nekončí. V brzké době by měla spravedlnosti čelit také chlapcova matka Simona, která měla brutálním útokům syna nečinně přihlížet a jejich následky pak ještě maskovala před příbuznými, sousedy i ostatními matkami na hřišti.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:10 úterý 16. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 25
  • 21
  • 20
  • 18
  • 16