Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kučovi rodiče obvinili Marečkovu (†3) matku: Za jeho smrt můžeš ty, chtěla ses ho zbavit!

    Ostře sledovaný případ utýraného Marečka (†3) z Loun se v posledních dnech dočkal několika dramatických zápletek. Josef Kuča, jehož soud uznal vinným z vraždy malého chlapce, podle oficiální zprávy spáchal ve valdické věznici sebevraždu. Teprve den po převezení do kriminálu se měl oběsit v cele. Jeho rodiče této verzi ale vůbec nevěří, spíše si myslí, že ho zavraždil někdo z vězňů či členů vězeňské služby. A to není vše! Redaktorovi Expres.cz Kučovi rodiče teď sdělili dosud nevyřčené informace o Marečkově matce Simoně. Slova Kučových rodičů výrazným způsobem mění pohled na celou kauzu!

    Od samého začátku byl Josef Kuča brán jako hlavní viník tragédie, ke které došlo loni v únoru v Lounech. Kuča měl teprve tříletého syna své partnerky Simony dlouhodobě brutálně bít, pálit ho žehličkou a cigaretami.

    Chlapec snesl hodně bolesti, 16. února roku 2019 ale jeho maličké srdce dotlouklo. Kuča se později u soudu k dlouhodobému týrání přiznal a s ledovým klidem soudci popsal, jak mrtvého Marečka v osudný den našel.

    „Byl takový ztuhlý. Nohy měl jako v křečích. Osprchoval jsem ho proto studenou vodou. Pořád se nic nedělo. Tak jsem mu dal asi čtyři facky. Pak nějak nemohl polykat, všude měl sliny i s krví. Zkoušel jsem mu proto otevřít pusu vařečkou, pak jsem použil brčko a odsával mu je. Báli jsme se zavolat doktora, že by nám ho mohli vzít,“ řekl u soudu Kuča.

    Tyran z Loun vyfasoval nejprve šestnáctiletý trest. Pražský vrchní soud ale minulý týden čin překvalifikoval na vraždu a trest Kučovi zpřísnil na dvaadvacet let. Podle oficiální zprávy z valdické věznice spáchal Kuča v úterý v noci v cele sebevraždu. 

    Jeho rodiče ale vůbec nevěří tomu, že by se oběsil, a Expresu jako důkaz předložili dopis, který jim Kuča napsal dva dny před údajnou sebevraždou. 

    V dopise odsouzený vrah rodičům píše, že se už moc těší, až je zase uvidí, a poprosil je o peníze. Nic tedy nenasvědčovalo tomu, že by si chtěl vzít život.

    Simona se chtěla Marečka zbavit, našeho syna k tomu možná využila

    Kučovi rodiče redaktorovi Expresu nově prozradili ještě věc, která jim delší dobu ležela na srdci. Podle nich hrála Marečkova matka Simona T. ve smrti svého syna mnohem větší roli, než se zdá. Údajně v minulosti vymýšlela způsoby, jak se hocha zbavit!

    „Dozvěděli jsme se, že bývalému příteli, který se Simonou byl ještě před Pepou a pochází z Mostu, říkala, že by chtěla o Marečka nějak přijít. To, jak o něj chtěla přijít, ale nevím,“ řekl nám Kučův otec s tím, že jejich syn mohl být jakýmsi „prostředkem“ na provedení této šílené operace.

    Na první pohled spokojená rodinka...

    Otec Josefa Kuči nám dále sdělil, že ho velmi překvapilo, když u soudu jeho syn vzal veškerou vinu za Marečkovu smrt na sebe.

    „Byl to pro nás šok! Vše vzal na sebe a nechal Simonu žít. Vzkázal jí, že jí zničil život, že jí vzal syna a že už ji nebude dále týrat. On ale chodil do práce, na melouchy, chodil si přivydělávat. Spoustu času nebyl doma. Jestli ona ho do toho ještě naváděla...,“ přemýšlí Kučův otec, který ovšem čin svého syna nijak neomlouvá, spíše chce naznačit to, že v tragédii neměl prsty pouze on.

    „Pepa nám řekl, že až bude po všem, sdělí nám, jak to všechno bylo. Bohužel už to ale nestihne. I okolí ale mluví o tom, že on vzal vědomě vše na sebe, aby Simoně víc neubližoval. S Marečkem byla ona neustále sama doma, on byl pořád venku s klukama, pracoval nebo hrál fotbal. Určitě to nezpůsobil jen on sám,“ dodává ještě Kučův otec.

    Soud s matkou Simonou již brzy

    Zatímco Kuča u soudu za chlapcovu smrt vyfasoval výjimečný trest, Marečkova matka Simona stále běhá po svobodě.

    Té se sice týrání chlapce neprokázalo, ale velký podíl na jeho smrti nese z toho důvodu, že násilnostem nejen přihlížela, ale svého partnera Kuču měla ještě krýt a snažila se, aby modřiny a jiné stopy násilných činů nebyly na jejím synovi vidět.

    Týrání svého synka prý nenahlásila, protože se bála, že jí ho odebere sociálka.

    Původně mělo Simoně T. hrozit pouze pět let za neposkytnutí pomoci a ohrožování výchovy dítěte. 

    Proti tomu ale vystoupila soudkyně Adéla Baranová, která se případem měla zabývat, a požádala o projednání toho, zda by kvalifikace činu neměla být přísnější.

    Baranové dal před časem za pravdu pražský vrchní soud a namísto okresního soudu se případem matky Simony začal zabývat soud krajský.

    Očekává se, že k hlavnímu líčení dojde už brzy.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 7:02 neděle 1. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      68
    • Cože
      26
    • Super
      25
    • Trapas
      24
    • Haha
      23
    • Sladký
      20
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...