Zemanův mluvčí Ovčáček na srazu premiérů: Manželku nechal doma, kdo mu dělal společnost?

V pondělí večer se v Kramářově vile uskutečnilo setkání českých premiérů od roku 1993. Z bývalých předsedů vlády nedorazili pouze Bohuslav Sobotka a Josef Tošovský, kteří se předem omluvili. Na akci naopak nechyběl tiskový mluvčí současného prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. Ten na slavnostní událost dorazil s drobnou brunetkou. Mnoho lidí jistě na první pohled napadne, že se jedná o Ukrajinku, se kterou se Ovčáček nedávno oženil. „Manželku jsem nechal doma,“ řekl Expresu prezidentův mluvčí, který nám poté objasnil, kdo byl jeho doprovod.

Současný premiér Petr Fiala (ODS) v pondělí večer v Kramářově vile, oficiálním sídle českých předsedů vlád, hostil své předchůdce. Dali si společnou večeři a oslavili tak 30. výročí vzniku samostatné České republiky.

„I když byli mnozí politickými soupeři, pokládám za dobré, abychom v takových chvílích byli všichni pohromadě,“ uvedl předseda vlády Petry Fiala.

Setkání českých premiérů v Kramářově vile

Ovčáček: Manželku jsem nechal doma

Na akci se objevil také tiskový mluvčí dosluhujícího prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. Právě Zeman byl českým premiérem v období od 17. července 1998 do 15. července 2002.

Ovčáček do Kramářovy vily dorazil v doprovodu neznámé brunetky. Mluvčí ale Expresu sdělil, že se nejednalo o jeho ukrajinskou manželku, se kterou se nedávno oženil.

Jiří Ovčáček dorazil na akci bez manželky. Kdo je ale žena po jeho boku?

„V Kramářově vile jsem byl pracovně, a tedy bez manželky. Zdravil jsem se zde s lidmi, které znám z minulosti nebo jsou kolegyně a kolegové,“ napsal nám v SMS zprávě Ovčáček, který pak prozradil identitu ženy, s níž na akci přišel.

„Jedná se o fotografku pana prezidenta,“ uvedl mluvčí hlavy státu.

Co se týče ukrajinské manželky Jiřího Ovčáčka, ta je pro českou veřejnost stále velkou neznámou. Prezidentův mluvčí se s ní ještě na veřejnosti nepochlubil, ale nedávno alespoň nastínil, jak se dali dohromady.

„Ve čtyřiceti letech nejde o žádné přeskočení jiskry. Prostě jsme k sobě pocítili nesmírnou blízkost a nesmírnou lásku. Já jsem si prožil životní změnu, žena si prožila životní změnu, a tak jsme se řízením božím našli a je nám moc hezky,“ řekl Ovčáček koncem loňského roku pro deník Blesk.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:30 středa 3. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 6
  • 5
  • 4
  • 4
  • 3