Mluvčí, který se zpil do němoty: Omlouvám se panu taxikáři i záchranářům, říká Jiří Ovčáček

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček (42) zažil ze včerejška na dnešek velmi krušnou noc, která neskončila jen s bolehlavem. Podle informací serveru Aktu.cz měl být kolem třetí hodiny ranní odvezen policisty a záchranáři do Ústřední vojenské nemocnice, protože alkohol, který ten den vypil, mu zamlžil nejen úsudek, ale i dobré chování.

Celý incident se měl odehrát kolem třetí hodiny ranní z pátku na sobotu, kdy byl Jiří Ovčáček taxikářem dovezen do Dělnické ulice v Holešovicích v Praze 7 a nebyl schopen z taxi vystoupit a ani zaplatit. Drožkař pro hradního mluvčího zavolal záchranou službu, ale protože měl být Ovčáček agresivní a slovně záchranáře napadat, přijela se na něj podívat i policie.

„Mohu potvrdit, že kolem třetí hodiny ráno jsme vyjížděli do Dělnické ulice v Praze,“ řekl k incidentu pro server ŽivotvČesku.cz policejní mluvčí Richard Hrdina. Ovčáček byl poté převezen do Ústřední vojenské nemocnice.

Kromě toho, že v den svého vystřízlivění dlužil omluvu za své chování, na své peníze stále čekal taxikář, který Jiřího Ovčáčka do Holešovic vezl. „Sekera“ mu dělala 350 korun.

Ovčáček si ale uvědomuje, co udělal, a omluvil se nejen zdravotníkům, ale také taxikáři, jemuž částku vyrovná.

„Chci se všem omluvit, záchranářům, policistům i panu taxikáři za to, co se stalo. Bylo to výjimečné selhání, kterého mi je nesmírně líto. Prosím o odpuštění. V uplynulých týdnech, měsících jsem zažíval období velkého tlaku. Pan prezident byl v nemocnici, byly zde různé dramatické okolnosti kolem sestavení vlády a bylo to hodně náročné období, které jsem v životě ještě asi nezažil,“  řekl ke své krušné noci Jiří Ovčáček pro CNN Prima News.

„Došlo k tomuto výjimečnému selhání, kterého mi je nesmírně líto. Nesmírně mě mrzí, protože jsem určitě mnoho lidí zklamal, mohl jsem tím ublížit i panu prezidentovi. Nebudu se na nic vymlouvat, byla to výjimečná věc, která se nebude opakovat, a chtěl bych poprosit všechny o odpuštění. To je nesmírně důležité, je mi to líto,“ dodal ke své omluvě Ovčáček.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:28 neděle 17. dubna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 45
  • 19
  • 5
  • 4
  • 1
  • 1