Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pomáhal odklízet tělo Petry z Jihlavy: Doležal si změnil jméno a žije život plný alkoholu

    Jakub Doležal, který si odseděl čtyři roky za to, že pomáhal odklízet tělo brutálně zavražděné Petry z Jihlavy, si podle zdroje Expresu změnil jméno. | foto: Internet

    Jako jediný ze tří odsouzených za vraždu teprve patnáctileté Petry z Jihlavy je na svobodě. Jakub Doležal měl mít na starosti „pouze“ uklízení těla, navíc spolupracoval s policisty, a tak si od soudu odnesl jen čtyřletý trest. Před svou minulostí se rozhodl prchnout. Podle člověka, s nímž Expres hovořil, se Doležal odstěhoval z Jihlavy a změnil si jméno, dnes je z něj Marek. Náš zdroj s ním o hororovém případu z roku 2013 mluvil mezi čtyřma očima a dobrý pocit z toho nemá.

    V roce 2013 vyhodil Michal Kisiov patnáctiletou Petru z okna, pád ale přežila, a tak si mladík pozval na pomoc dva kamarády.

    Tomáš Zavřel mu pomáhal nebohou dívku škrtit rukama i drátem od počítače. Nakonec ji Kisiov ukopal, za což dostal výjimečný trest 25 let, jeho komplic si odnesl 22 let.

    Třetí do party, Jakub Doležal, dostal jen čtyři roky. Vražedného běsnění se zúčastnit neměl, Petřino tělo ale potom s kamarády likvidoval. Dnes už je na svobodě.

    Expres o případu psal o víkendu (ZDE). V článku jsme zmínili, že se po Doležalovi slehla zem. Jenže pak se nám ozval člověk, podle něhož to není tak úplně pravda. Komplice brutálních vrahů dobře zná a prozradil nám, co se s Doležalem po propuštění stalo.

    „Zem se po něm tak úplně neslehla. Přejmenoval se, našel si práci, dělá seřizovače a žije si nový život, jako by se nic nestalo. Teď se jmenuje Marek Doležal a bydlí v Humpolci,“ prozradil nám zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

    Jakub Doležal, ze kterého je podle zdroje Expresu Marek.

    Doležal se tak možná inspiroval kamarádem a hlavním iniciátorem Petřiny brutální vraždy Michalem Kisiovem. Ten se ve vězení přejmenoval na Michala Ambrosiuse Pokorného, jenže zatímco o něm to všichni vzhledem k medializaci případu vědí, Doležal se z Jihlavy pod novou identitou vytratil v tichosti.

    Podle našeho zdroje se z něj ale za mřížemi vzor ctnosti nestal.

    „Je to člověk, který po půlce flašky rumu padá volným pádem na zem. Myslím si, že bere nějaké léky. Má zabavený řidičský průkaz za omamné a psychotropní látky, nejspíš je to narkoman, tak jako půlka jeho rodiny,“ říká zdroj, podle něhož si Doležal drží práci jen díky poměru příbuzné s ředitelem firmy.

    „Tady v Humpolci už ho lidé také moc nemusejí. Chodí dost často pít, dělá problémy, navážel se tu do Ukrajinců a podobně,“ dodává.

    Jakub Doležal dostal čtyři roky a trest si už odseděl. Vlevo je Tomáš Zavřel, v pozadí Michal Kisiov.

    Člověk, který se s Doležalem nejednou setkal tváří v tvář, se ho prý jednou zeptal i na osudnou noc, kdy byl přítomen vraždě patnáctileté Petry. Během ostře sledovaného soudního procesu panovaly nad jeho účastí otazníky. 

    Doležal tvrdil, že se Kisiova bál, odvracel zrak a zacpával si uši. S odklízením těla prý pomáhat nemohl, protože se mu z krve dělá špatně. Kisiov se Zavřelem zase tvrdili, že je Doležal naopak při vražedném běsnění hecoval.

    „Když jsem měl tu čest s ním mluvit na rovinu, rozbrečel se jako malá holka a tvrdil, že ho ke všemu donutili. Ale když jsem mu na to řekl, že mě by k tomuhle nikdo nedonutil ani s pistolí u hlavy, neměl žádnou odpověď. Osobně si myslím, že kdyby mu ti dva (Kisiov se Zavřelem, pozn. red.) nevěřili, hodí ho do toho kontejneru taky. Ale věřili mu a on teprve až ve vězení na radu svého právníka otočil a udělal ze sebe chudáčka,“ tvrdí zdroj.

    Michal Kisiov se radí s právničkou Klárou Slámovou.

    „Já spíše po rozhovoru s ním věřím tomu, že vrahy motivoval,“ krčí rameny.

    Krajský soud v Brně každopádně rozhodl, že pro to neexistuje dostatek důkazů. Doležalovi uložil trest ve výši dvou let za to, že Kisiovovi a Zavřelovi pomáhal. Vrchní soud v Olomouci pak trest zpřísnil na čtyři roky.

    Na svobodu se Doležal dostal v roce 2017.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 6:44 středa 11. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      27
    • Cože
      19
    • Tvl
      11
    • Super
      6
    • Haha
      4
    • Sladký
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...