Bosák se opřel do politiků: Jsou to pleticháři, SPD skončí jako Věci veřejné

Nikdy fotbal na profesionální úrovni nehrál, přesto v Česku patří k jeho největším legendám. Už třicet let totiž Jaromír Bosák dění na trávníku komentuje jedinečným stylem, a když je třeba, mnohdy ho dokáže vtipnými hláškami oživit. Mimo obrazovky je však obyčejným člověkem s běžnými starostmi. Jak nyní prozradil v pořadu Štrunc! na serveru Info.cz, hodně si láme hlavu především se současnou politickou situací!

Už po desítky let se Jaromír Bosák živí komentováním fotbalu a doufá, že ještě nějakou dobu u oblíbené práce zůstane. Jedním dechem přitom dodává, že se komentátorské řemeslo stává čím dál složitějším. Vadí mu, že je dnes těžké někoho hodnotit tak, abyste se zavděčili každému.

Hlavním problémem je podle Bosáka politická korektnost, která zmítá světem. „Z politické korektnosti mám husí kůži, jsem její velký nepřítel. Vyjadřovat se slušně a objektivně je normální, ale politická korektnost tak, jak ji známe dnes, mi bere radost ze života,“ postěžoval si v pořadu Štrunc! na serveru Info.cz.

„Mám rád, když se věci pojmenují pravými jmény, a to, že něco pojmenuji tak, jak to je, tak tím přece neškodím. Naopak. Když se dnes podíváte na výroky politických a kulturních představitelů, to je takové bezpohlavní. Je to nuda. Hlavně nenarazit u někoho, aby se na mě tahle skupina nehněvala. Je to nuda, šeď, nebaví mě to,“ povzdychl si oblíbený moderátor.

Jaromír Bosák a spolukomentátor Vladimír Táborský.

Stejně kriticky Bosák vidí i současnou politickou situaci v Česku. „Tady se nedělá politika, tady se politikaří. Ukažte mi v Česku opravdového politika. Česká politika je plná politikářů a pletichářů. Ne politiků. Politik je u mě třeba Churchill, Helmut Kohl, ať si o něm můžu myslet, co chci, nebo Ronald Reagan. V současné České republice nevidím protiváhu,“ zlobí se.

Důvod, proč se politika v Česku nachází v kritické situaci, je podle něj jasný. Její představitelé prý ztratili důvěru veřejnosti. „Politika je tady nesmírně vyprázdněná, za což, alespoň podle mého soudu, můžou největší strany, které tady dlouho existovaly, ať je to ODS, nebo ČSSD. Jejich představitelé dnes pláčou, že lidi politika nezajímá. Aby ne, když se na tom takhle podíleli. Začalo to opoziční smlouvou a od té doby to jde dolů. Lidé politikům prostě nevěří.“

Podle komentátora České televize se nedůvěry lidí snaží neustále využít nově vznikající politické strany, které ale brzy do šedého průměru zapadnou. Stejně tak podle něj dopadne například i hnutí SPD Tomia Okamury.

„Vždy to jde pak rychle dolů. Vzpomeňte si na Věci veřejné, s SPD to nebude o moc jiné. Ale zase se objeví někdo, kdo zvedne ty myšlenky ‚my nejsme politici, nejsme jako oni, budeme to dělat jinak, pro vás‘. No a za rok, ve chvíli, kdy jsou ve sněmovně, tak to končí, začne to být úplně jiný příběh,“ myslí si Bosák.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:55 středa 3. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 37
  • 15
  • 8
  • 8
  • 8
  • 7