Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dusno na Havlovi: Vohralíková u Pavla skončila po válce s Kolářem. Teď se potkali tváří v tvář

    Mnozí jeho první rok ve funkci hodnotí kladně, místy se ale prezident Petr Pavel zapotil. Třeba když se mu na Hradě rozhořela válka mezi kancléřkou Janou Vohralíkovou a „přítelem po boku“ Petrem Kolářem. Konflikt vygradoval tak, že Vohralíková začátkem letošního roku oznámila konec. Teď se se svým sokem setkala tváří v tvář na premiéře dokumentu o Václavu Havlovi.

    Zdroje z Hradu hovoří o tom, že boj mezi Vohralíkovou a Kolářem gradoval řadu měsíců, až přerostl do neúnosné, osobní roviny.

    Kancléřka byla kritizována za to, že se kolem prezidenta opevňuje a snaží se vyšachovat ostatní. Přesně to mělo štvát i Petra Koláře, který Pavlovi na Hrad pomáhal a donedávna mu dělal i placeného poradce.

    Server Seznam Zprávy uvedl, že se Kolář cítil přístupem Vohralíkové dokonce ponížen. To když mu sdělila, že nebude potřebovat bezpečnostní prověrku – protože ho vyškrtla ze seznamu nejbližších poradců a udělala z něj řadového externího poradce.

    Prezidentův muž po boku Petr Kolář

    Také mu měla sebrat vstupní kartičku do hradní kanceláře a vyškrtla ho z pravidelných pondělních porad. Postupně mu rušila schůzky s prezidentem a okomentovala to tak, že se kancelář alespoň pročistí.

    Kolář si prý měl spory s Vohralíkovou vyříkat z očí do očí a říct jí, že je největším zklamáním v jeho životě. K polovině února pak v pozici kancléřky skončila.

    Jana Vohralíková

    Na premiéru dokumentu Tady Havel, slyšíte mě? dorazil Petr Kolář jako jeden z prvních v doprovodu partnerky Světlany Witowské. Prošli kontrolou a zamířili rovnou do sálu s rautem. Jana Vohralíková přišla o několik minut později, usmívala se na všechny strany. Zdá se, že i přes třaskavý konec na Hradě má skvělou náladu.

    Zda pak v sále došlo alespoň na formální pozdrav, je otázkou.

    Fotogalerie