Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kvůli šíření poplašné zprávy jí hrozí vězení. Peterková už se ale vidí na Hradě

    Dezinformátorka Jana Peterková si věří. Oznámila, že znovu zváží kandidaturu na prezidenta. | foto: Facebook Jany Peterkové

    Usvědčená dezinformátorka Jana Peterková, které za šíření poplašné zprávy hrozí vězení, o sobě mluví jako politické opoziční aktivistce. Při té příležitosti oznámila, že ještě jednou zváží kandidaturu na Hrad. „Vést kampaň z vazby bude v současné situaci v Česku naprosto příhodné,“ nechala se slyšet.

    „Lidičky, bylo to tendenční. Od České televize nelze nic jiného očekávat. Jsem ale ráda, že mi dali prostor a nesestříhali to. Pokusila jsem se pátrat na místě s mým kolegou Vaškem Radou,“ řekla Jana Peterková na adresu reportáže o kauze Měšice.

    Známá aktivistka domov pro seniory nedaleko Prahy velmi „proslavila“, když tvrdila, že tam po očkování proti koronaviru zemřelo několik seniorů. Soud jí za to nepravomocně nařídil, aby se pečovatelské službě, kterou osočila, omluvila a zaplatila odškodnění čtvrt milionu korun.

    Policie nyní Peterkovou podle informací Aktuálně.cz obvinila za šíření poplašné zprávy. Protože se ho podle obvinění dopustila v nouzovém stavu, hrozí jí až osm let vězení.  

    Bývalou televizní reportérku to nijak zvlášť netrápí, naopak z toho chce vytřískat politické body a mluví o sobě div ne jako o mučednici.

    „V podstatě zcela zmizela svoboda slova, pokud mám být stíhaná za své aktivistické názory. Jsem politická aktivistka. Zahájím vlastní tour pro sehnání 50 tisíc podpisů a budu kandidovat na prezidentku,“ oznámila webu žena, která se přirovnala k ruskému opozičnímu politikovi Alexeji Navalnému.

    Peterková by ráda na Hrad.

    Peterková tvrdí, že jen vycházela z informací, které jí poskytla někdejší pečovatelka domova pro seniory. Proti lži se už krátce po jejím rozšíření ohradila i samotná obec.  Starosta uvedl, že zdrojem nepravdivé informace je pečovatelka, která už se o seniory nestará. 

    Někdejší zaměstnankyně pečovatelské společnosti Václava Vondráčková následně přiznala, že lhala. Svůj čin svedla na Janu Peterkovou, která jí prý nabízela finanční pomoc.

    „Napsala jsem omluvný dopis do pečovatelského domu v Měšicích, kde jsem se přiznala, že jsem si všechno vymyslela a že jsem byla ve špatné životní i finanční situaci a paní Peterková mi slíbila pomoc. Svůj slib nesplnila. Ze svých reportáží si vybírá, co se jí hodí, vše sestříhala. Já si jsem vědoma své chyby a následky si ponesu sama. Nebudu to mít tak lehké jako paní Peterková, já si nemůžu dovolit právníky tak, jak slibovala,“ napsala pečovatelka na stránky známé dezinformátorky.

    Jana Peterková byla ze slov řečníků nadšená. Sama již dlouhé měsíce hlásá, že covid-19 neexistuje, a byla ochotná to dokázat tím, že na Bulovce bude olizovat kliky. Svůj slib ale nesplnila.

    Ta zmíněný domov seniorů svými reportážemi a příspěvky dost poškodila a jeho zaměstnancům dalo dost práce seniory přesvědčit o tom, že očkování má smysl.

    „Šířením dezinformací byla poškozena především naše pověst u klientů-seniorů, o které pečujeme. Senioři jsou bohužel náchylnější k důvěře v dezinformace, neboť je pro ně obtížnější rozlišovat skutečně podložené informace od nepravdivých tvrzení,“ uvedla vedoucí pečovatelské služby Katarzyna Anna Porubská pro Aktuálně.cz.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:31 čtvrtek 26. května 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      37
    • Haha
      18
    • Super
      7
    • Tvl
      3
    • Sladký
      2
    • Cože
      1
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...