Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Sledovala jsem studenty na římsách a modlila se! Herečka Bernášková byla pár metrů od teroru

    Čtyřiadvacetiletá David K. z Kladenska nejprve zavraždil svého otce, pak se vydal zabíjet do centra Prahy. Ve čtvrtek odpoledne rozpoutal masakr na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Zastřelil minimálně 14 lidí, pak spáchal sebevraždu. Kousek od místa činu se v té době nacházela i známá česká herečka a spisovatelka Jana Bernášková (42), která se nyní podělila o svědectví.

    Zatímco studenti Filozofické fakulty bojovali o život, herečka Jana Bernášková vše sledovala z protější kavárny. Pohled na mladíky schovávající se na římsách budovy ji bude strašit ještě mnoho let.

    „Seděli jsme deset metrů od Filozofické fakulty a v klidu jedli dort a pili kafe a náhle zjistili, že se vedle nás přes ulici děje tato tragédie. Koukali jsme z okna na pobíhající studenty na římsách a nemohli jim nijak pomoci,“ popsala na svém Instagramu Bernášková.

    „Celá restaurace se zastavila a začala se hromadně modlit. Věřící, nevěřící. Všichni se modlili za rychlý konec a za duše, které bohužel zemřely,“ pokračuje herečka, která na profil umístila i fotku z podniku, kde teror sledovala.

    „Všem pozůstalým upřímnou soustrast. Po několika hodinách jsme z restaurace mohli odejít,“ dodává Bernášková.

    Čtyřiadvacetiletý David K., který se postaral o největší masakr v českých dějinách, zavraždil na Filozofické fakultě 14 lidí a 25 jich zranil, z toho některé velmi těžce. Několik hodin před terorem zabil také svého otce.

    V domě v Houstouni měl arzenál dalších zbraní a také výbušniny. Podle policejního ředitele se policisté zabývají verzí, že by mohl být David K. také vrahem z Klánovického lesa, kde zemřel mladý muž a jeho dvouměsíční dcera. Pachatel před odjezdem ze svého bydliště svého otce zavraždil.

    Více o čtvrteční střelbě v centru Prahy ZDE.

    Fotogalerie