Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Slámová a Tuna se hádají kvůli rouškám, ten měl přitom dříve z koronaviru legraci

    Před časem známá právnička Klára Long Slámová (43) veřejně vyhlásila jakýsi bojkot české vládě. Na svém profilu na sociální síti uvedla, že nebude nosit roušku, protože si nehodlá nechat vzít svobodu. Mnoho lidí se Slámovou souhlasí, objevují se ale i kritici, kteří se hlasitě bijí za nošení roušek. Tím nejhlasitějším zastáncem je poněkud překvapivě bývalý reportér televize Nova Jan Tuna (47), velký kritik současné vlády a hlavně člověk, který se ještě nedávno přísným opatřením proti koronavirové pandemii vysmíval.

    „Co se mi honí hlavou? Že si nenechám vzít svobodu nějakým hadrem a zbytečnými omezeními. Hadrem to začíná, pokračuje to přes omezení shromažďovacího práva, vzdělávání a bude to končit čím? Mohli by se už představitelé států vzpamatovat a brát ‚covidchřipku‘ jako běžnou součást dnešní doby,“ napsala na svém Facebooku Klára Long Slámová koncem srpna.

    Právničku totiž rozzuřila tisková konference, na níž ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) oznámil zářijový návrat roušek, který byl poté odvolán a pak znovu ohlášen.

    Pokrývky úst a nosu se kvůli stále se zhoršující situaci v Česku, kterou epidemiolog Roman Prymula nazval druhou vlnou, musí nosit ve všech uzavřených prostorech. To se Slámové i dalším občanům očividně vůbec nezamlouvá.

    „Život je až příliš krátký na to, aby se člověk nechal vydírat nesmysly. Existují i jiné nemoci než covid, už si to laskavě uvědomte. A pokud se ho tak bojíte, zůstaňte doma nebo noste respirátory, ale nechtějte po ostatních, aby kvůli vám rezignovali na své běžné životy,“ nechala se slyšet právnička.

    Do Slámové se okamžitě pustil velký bojovník za nošení roušek, reportér Seznamu a dříve hvězda televize Nova Jan Tuna.

    „A kdo to po tobě, Kláro, chce? Po mně třeba nikdo. A pokud si například v obchodě nebo v MHD či v jiném uzavřeném prostoru s velkou koncentrací lidí nasadím preventivně roušku, kdybych byl náhodou bezpříznakový přenašeč, není to přece rezignace na běžný život,“ napsal Tuna Slámové.

    Rázem se strhla slovní přestřelka, která připomínala hádku dvou dětí. Ani jeden z nich toho o dané problematice nejspíše příliš neví, oba si ale skálopevně stáli za svými názory.

    „Mě by dnes bez toho hadru nepustili přes rentgen u soudu. Navíc nejde jen o hadr, ale o opětovné omezování všeho. Mně tedy vadí, když se zavře škola nebo omezí provoz nějakého podniku jen kvůli pár simulantům, kteří aby byli s tou svojí rýmičkou zajímaví a mohli se hodit marod, šli na test,“ napsala Tunovi Slámová.

    „Covid se dá léčit, rakovina ne, pokud se chytne pozdě. A už teď jsou kvůli covidu někteří onkologičtí pacienti odsouzeni k smrti, protože se jim na jaře nedostala léčba,“ dodala ještě známá právnička.

    Nechápu, že jsi hájila Kajínka!

    Tato slova Tunu ale ani zdaleka neumlčela, a dokonce se reportér pustil i do osobních útoků s lehkou dávkou ironie. Vytáhl například případ Jiřího Kajínka, díky němuž se Slámová proslavila.

    „Fakt mě šokuješ svým cynismem. Nechápu, že jsi tehdy hájila Kajínka. Kradl. Tak se neměl co divit, že šel i za vraždu. Jeho chyba,“ napsal Tuna, který se nejspíše rozhodl, že bude komentovat snad každý příspěvek Slámové, jenž se týká koronaviru.

    Právnička s ním ale další diskusi odmítla.

    „Honzo, už jsi mi svůj názor opakovaně vyjádřil, včetně osobních a bezdůvodných útoků. Nemusíš to opakovat, přečetla jsem si ho. Já zatím své názory svobodně říkat mohu, tak mi toto právo neupírej. To, že blbnou světové země, opakuji stále, všichni (až na výjimky) se chovají jak ovce, aniž by měli relevantní důvod. Až zde bude lítat smrtící virus, který může položit relevantní část světové populace bez ohledu na imunitu a zdravotní stav, pak restrikce jsou namístě. Covid tuto schopnost nemá,“ míní Slámová.

    Tuna si dělal z koronaviru legraci

    Co se Jana Tuny týče, u něj je velmi zajímavý jeho přerod ve velkého bojovníka za nošení roušek.

    Koncem února, kdy koronavirus už paralyzoval některé evropské státy a bylo jen otázkou, kdy se dostane do České republiky, reportér Seznamu vyrazil do Rakouska a na sociální síti se chlubil jednou fotkou za druhou. Tehdejším obavám z šíření nákazy se vysmíval.

    „Prosím vás, jsem teď v zahraničí. Tak nevím. Už se ozvala Lucie Bílá nebo Vašík Klausů junior, že by naši krásnou zemičku uzamkli kvůli koronaviru na sto západů? Aby nás nevraždil jako uprchlíci,“ psal na sociální síti Jan Tuna.

    A teď by Tuna nejraději zavíral všechny, kteří si nechtějí vzít roušku.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:20 úterý 12. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      57
    • Super
      29
    • Haha
      29
    • Cože
      28
    • Sladký
      26
    • Tvl
      26