Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Občas se rozčílil, jinak byl v pohodě.“ Cimického podržely podřízené z Modré laguny

    U Obvodního soudu pro Prahu 8 dnes ráno odstartoval další jednací den v kauze Cimický. Známý psychiatr se opět nedostavil, jak avizoval po prvním jednání, vše nechává na svém právníkovi. Hned zkraje soud vyslechl dvě svědkyně - ženu, která pracovala v Cimického centru duševního zdraví Modrá laguna, a jeho stávající sestřičku. Obě dvě známého psychiatra rozhodně nepotopily.

    Jako první před soud předstoupila sestřička z Modré laguny. Ta popisovala, jak v Cimického ordinaci probíhá léčba akupunkturou. Právě při této metodě totiž podle obžaloby známý psychiatr sexuálně napadal pacientky.

    „Když jde o léčbu akupunkturou, pacienta položíme na lehátko, natočíme minutník na půl hodiny a pan doktor odchází. Já se pacienta ptám, jak se cítí a tak podobně. Po půl hodině vytáhnu jehly a pak se ptáme, jestli pacient přijde znovu. Většinou nabízíme deset sezení, jedno za týden,“ popsala.

    Dodala také, že má s Janem Cimickým pouze samé dobré zkušenosti, k pacientům se podle ní chová vstřícně a empaticky. Že by si některá z klientek kdy stěžovala na jeho chování, to žena odmítla.

    „Pro mě je ta kauza překvapující, pokud se něco takového ženě stane, měla by to řešit hned a svěřit se svému blízkému okolí, to je můj názor. Já jsem u pana doktora nic takového nezaznamenala. Ani vůči mně, ani vůči pacientkám,“ uvedla sestra.

    Jan Cimický

    O Cimickém nemluvila nijak zvlášť špatně ani jeho bývalá zaměstnankyně, která na klinice pracovala v letech 2002-2012. Také ona vypověděla, že nikdy nezaznamenala špatné chování psychiatra vůči pacientkám. Trochu ovšem zaváhala při dotazu, jak by Jana Cimického charakterizovala jako člověka

    „Je to těžké, někdy byl klidný a někdy se zase dovedl rozčílit, ne směrem k pacientům, ale když jsme něco udělali špatně, tak bylo zle. Ale bylo to jen výjimečně,“ řekla.

    Státní zástupkyně Martina Adámková. Vedle ní sedí zmocněnkyně poškozených Lucie Hrdá.

    Ve svém centru Modrá laguna, odkud ho mimo jiné loni na podzim odvezla sanitka po předávkování léky, má Jan Cimický celkově oporu. Na webových stránkách se dokonce před časem objevilo stanovisko k policejnímu vyšetřování, které kolegové označili za „hon“. Kritizovali také postupy kriminalistů.

    Po výslechu dvou žen soudce vyloučil z jednání veřejnost. Vyslýchat totiž bude svědky, jejichž identitu chce chránit. Podle všeho by se však zatím ještě nemělo jednat o poškozené.

    Fotogalerie