Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pád Jakuba Železného: Mluvil o kandidatuře na šéfa ČT, teď jde odpočívat. Rozchod, smrt a video

    Jakub Železný v neuvěřitelném rozhovoru přiznal problémy s alkoholem. | foto: MAFRA

    Platí za jednu z největších tváří České televize, ba co víc, poslední dobou se jeho jméno skloňovalo v souvislosti s blížící se volbou nového generálního ředitele. Jakub Železný tvrdil, že se do výběrového řízení přihlásí, pokud by post neobhajoval Petr Dvořák. Zatímco čas na podání přihlášek se krátí, jedna z největších tváří Kavčích hor mizí na nemocenskou, aby se mohla dát do pořádku. Video, ve kterém osočuje strážníky městské policie, bylo jen špičkou ledovce...

    Jakub Železný si sáhl na samé dno už před několika lety. V roce 2018 přišel o maminku, začal upadat do depresí, dokonce na měsíc zmizel z obrazovek.

    Později moderátor pro magazín MF Dnes promluvil o tom, že se zhroutil a propadl alkoholu. Přiznal, že běžně vypil dvě lahve vína denně.

    Pak vzal život do vlastních rukou, sebral se a přestal pít. Teď jeho psychika zase začala dostávat ránu za ránou.

    V listopadu plnil Jakub Železný titulky bulvárních médií, když matka jeho syna Markéta Smílková oznámila, že moderátora po třinácti letech opustila, ačkoliv se tak mělo stát už před delší dobou. Už v roce 2018 byl Železný viděn na filmovém festivalu v Karlových Varech s jinou ženou.

    Jakub Železný už s Markétou netvoří pár.

    Dobře mu nemohlo dělat ani dění kolem České televize, jejíž je dlouholetým srdcařem. Na jeho kolegy začala vyplouvat špína jako bossing či sexuální obtěžování.

    Železnému samotnému příliš nepomohlo vyjádření, že ho mrzí především to, že vzájemná obvinění Nory Fridrichové a Marka Wollnera řeší média, protože jde o interní spor.

    Za svoje slova to od veřejnosti schytal, že obtěžování na půdě veřejnoprávní televize není interní spor a že on by nejspíše raději vše zametl pod koberec.

    Další rána přišla v březnu. To když moderátorovi České televize zemřel bratr David. Známý mecenáš umění podlehl vážné nemoci, jak tehdy sám Jakub prozradil Expresu.

    Bohužel zdrcující zprávy ohledně příbuzných tím pro Železného nekončí. Svůj výlev vůči strážníkům městské policie hájí i tím, že se těsně před ním dozvěděl o nevyléčitelné nemoci blízkého. A podle všeho se má jednat o jeho otce Vladimíra, někdejšího šéfa televize Nova.

    Nejsem blázen, jenom vyčerpaný

    Samotný spor s policisty tak je pouhou špičkou ledovce. A zřejmě i poslední kapkou. Jak Jakub Železný sdělil pro Blesk.cz, rozhodl se vzít si nemocenskou, aby si mohl odpočinout.

    Trvá ale na tom, že psychicky na tom sice dobře není, ale to důvod jeho odpočinku není.

    „To je přesně to, co bych nerad, aby z toho vyplynulo! Jsem totálně fyzicky vyčerpaný, doléčuji natržený sval v noze z lyžování, vrací se mi můj letitý problém s vnitřním uchem, chcete-li diagnózu. (...) Zkrátka po měsících péče o bratra za plného pracovního provozu, kdy jsem neměl vůbec čas a kapacitu na nic jiného, se teď potřebuji dát dohromady hlavně po fyzické stránce. A to víte, že duše strádá, ale to člověk musí překonat. Blázna ze mě fakt neudělejte! Jsem svůj, ale blázen snad fakt ještě ne,“ uvedl Železný.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:32 čtvrtek 20. července 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      265
    • Haha
      65
    • Super
      42
    • Tvl
      40
    • Cože
      39
    • Sladký
      10
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...